2024. május 5. - Györgyi

Hamarosan ítélet születik

Hamarosan ítélet várható a Zala Megyei Bíróságon abban a perben, amelyben csaknem 300 zalai tűzoltó túlmunkájának megfizetése a tét - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a zalai ítélőszék elnöke.
2008. március 3. hétfő 15:01 - Hírextra

Magyar Károly emlékeztetett arra, hogy Zalában egy orvosi ügyelet díjazása iránti, Veszprémből átkerült perben egy részítéletben már olyan döntés született, hogy a pihenőidőt és a munkaidőt nem lehet a közösségi joggal ellentétes módon értelmezni.

Utalt arra is, hogy a tűzoltók keresetében a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság három önálló perben közbenső ítéleteket hozott, amelyekben megállapította, hogy a heti 40 órás törvényes munkaidőn túli szolgálat túlmunkának minősül.

Magyar Károly hozzátette: a tűzoltók perében a részítéleteket a múlt héten bírálta felül a Zala Megyei Bíróság. Miután a jogerős határozatokról az érintetteket még nem értesítették, a bíróság elnöke a döntésről egyelőre nem közölt részleteket.

A sajtótájékoztatón az év elején életbe lépett törvényi változások kapcsán Kámán Éva, a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság elnöke arra hívta fel a figyelmet: már februárban jelentősen csökkent az új munkaügyi perek száma, miután megszűnt ezek költségmentessége. Emlékeztetett rá, hogy jogszabály-módosítás következményeként februártól a munkaügyi perek indítása már nem költségmentes, a pervesztesnek utólag kell megfizetnie minden költséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását