2024. május 2. - Zsigmond

MSZP: Megfizethető biztosítás kell!

A hátrányos helyzetű családok számára is megfizethető biztosítás kidolgozását javasolja a hétvégi viharkárok tapasztalataiból kiindulva Veress József, az MSZP országgyűlési képviselője. A politikus erről hétfőn beszélt Budapesten, sajtótájékoztatón.
2008. március 3. hétfő 14:58 - Hírextra

Azt fogjuk kezdeményezni a frakción keresztül a kormánynál, hogy dolgozzon ki olyan megoldást, ami lehetővé teszi, hogy minden Magyarországon lakó személynek legyen biztosítása - közölte a kormánypárti politikus annak kapcsán, hogy a választókörzetében lévő Dévaványán a viharban megsérült, közel 250 ház kétharmada volt csak biztosítva.

Veress József elmondta: a vis maior keret rendelkezésre áll az önkormányzati tulajdonban lévő épületek esetében, de a magánépületekre ilyen típusú támogatás nincs.

Az MSZP-s képviselő szerint szükség lenne egy olyan konstrukció kidolgozására, amely garantálni tudja, hogy hasonló esetekben mindenki számára legyen biztosítás, amiből megoldható a kármentesítés.

Kifejtette: a biztosítást a lakóknak kellene fizetniük. Olyan konstrukciót kellene találni, ami a hátrányos helyzetű családok számára is kifizethető - fűzte hozzá.

Veress József kitért arra, hogy a Békés megyei Dévaványán a viharkárok helyreállításához 20 millió forintos rendkívüli segélyt kértek az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumtól.
Mint mondta, a tárca alapvetően pozitívan válaszolt a kérésre, a miniszter délután fogja megadni a választ a támogatás nagyságáról. Hozzátette: a településen 80 millió forintos kár keletkezett, a 20 millió forintot azoknak az embereknek a megsegítésére fordítanák, akiknek ki kellett költözniük a házukból, illetve akiknek nincs biztosításuk.

A szombat délutáni vihar Dévaványán közel 250 házban okozott kárt, 19 családot ki kellett költöztetni házából.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását