2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyurcsány: A Fidesz mindenre lő, ami mozog

Az önök indokolatlan oroszellenessége és a túlmozgásosságuk oda vezet, hogy igazi cowboypolitikát folytatnak: lőnek mindenre, ami mozog - ezt mondta egyebek mellett Gyurcsány Ferenc hétfőn az Országgyűlésben a Fidesz és a KDNP frakcióvezetőjének, napirend
2008. március 3. hétfő 17:12 - Hírextra

A miniszterelnök mindezt azzal kapcsolatban mondta, hogy felidézte: Németországban, Olaszországban és Ausztriában energiapolitikai kérdésekben össze tudott fogni és egyet tudott érteni a jobb- és a baloldal, míg itthon a Fidesz és a KDNP megkérdőjelezi a magyar-orosz kormányközi megállapodást a Déli Áramlat magyarországi szakaszának megépítéséről.

Gyurcsány Ferenc erről szólva kitért arra is, hogy a Déli Áramlat megépítését az Európai Unió is támogatja, míg a Nabucco-gázvezeték esetében nem világos, hogy pontosan mennyi gáz áll majd rendelkezésre.

"Adja az ég, hogy meg tudjunk állapodni" - mondta a kormányfő a Nabucco-projektről.

A miniszterelnök azt is mondta az ellenzéki frakciószövetség vezetői felé fordulva, hogy kormányzásuk alatt lehűtötték a magyar-orosz kapcsolatokat, és a Fidesz vezette kormány miniszterelnöke négy évig nem utazott Moszkvába.

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzék két pártja politikai hisztériát kelt. Kevesebb politikai nagyzolás és egy kicsivel több József Attila, ezt ajánlom önöknek - mondta napirend előtti viszontválaszában a kormányfő.

Arra az ellenzéki felvetésre, hogy milyen eredményeket ért el a kormány, a miniszterelnök úgy válaszolt: a Fidesz-kormány alatt hat kilométer autópálya épült, most pedig autópálya vezet Szegedig, Debrecenig, Nyíregyházáig, továbbá autópálya húzódik a Balaton déli partján.

A reáljövedelmek egyharmaddal többet érnek, mint 2001-ben, a nyugdíjak még nagyobb mértékben emelkedtek, megépült a dunaújvárosi híd. Ez talán nem eredmény? - tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

Kitért arra is, hogy az ellenzék sokat szokta emlegetni pozitív példaként Szlovákiát. Ezzel összefüggésben a miniszterelnök feltette a kérdést: vajon a szociális és jóléti kiadások terén is le vagyunk-e maradva Szlovákiához képest.

Az összes jövedelmen belül növekedett a szociális támogatásra fordított összeg. Ez okozta 2006-2007-es kihívásaink jelentős részét - fűzte hozzá Gyurcsány Ferenc.

Napirend előtti viszontválaszában a kormányfő azt kérte a Fidesz és a KDNP frakcióvezetőjétől - akiket egy alkalommal felszólalásában összekevert, majd azt mondta róluk: "újabban annyira hasonlítanak egymásra" -, helyezzék mondanivalójukat olyan közgazdasági összefüggésekbe, ami egy közgazdasági szakközépiskola érettségiző tanulójától is elvárható lenne.

"Attól, hogy valaki jobboldali, használhatja a bal agyféltekét is" - mondta napirend előtti viszontválaszában Gyurcsány Ferenc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását