2024. április 28. - Valéria

A képviselő fogadalmat tett

A WWF Magyarország szerint nem elég a kormányokra, vállalatokra mutogatni, a klímaváltozás ellen egyénileg is tehetünk, ezért akciót indított melynek keretében 400 db "Elsősegélycsomagot" sorsolnak ki azok között, akik elküldik nekik klímafogadalmukat a w
2008. március 3. hétfő 17:10 - Hírextra
Olajos Péter MDF képviselő február 26-án az elsők között vehetett át elsősegélycsomagot Kiss Mónikától, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjétől az Országház előtt. Az elsősegélycsomagban a klímaváltozás mérsékléshez, a Föld sebeinek gyógyításához szükséges termékek és ötletadó kiadványok találhatók, otthoni használatra (szigetelőanyag ablakra, energiatakarékos izzó, víztakarékos csapfej, napelemes kerti lámpa, akkumulátortöltő tölthető ceruzaelemmel, energiatakarékos háztartási és fűtési tippek, öko-autózás tanácsok, WWF Magazin, WWF hűtőmágnes).

A WWF kampánya szerint egyetlen lehetőségünk van, hogy a klímaváltozás drámai következményeit enyhítsük: széndioxid-kibocsátásunkat azonnal és drasztikusan csökkentenünk kell, és át kell térnünk a szénmentes technológiák alkalmazására, amiben mindenkinek egyéni szerepet és felelősséget kell vállalni. Enélkül az állatfajok legalább egynegyede eltűnhet 2050-re, szélsőséges időjárással kell szembenéznünk, sőt, a várható változások a század közepére a világgazdasági termelés 20%-át is tönkretehetik.

Olajos Péter a csomag átvételekor magánemberként megfogadta, hogy háztartásában mindenkor a legalacsonyabb energiaigényű eszközöket használja, amint tudomást szerez egy-egy hatékonyabb energiafogyasztású termékről, lecseréli arra a meglévőt. A képviselő megígérte, hogy ezentúl is gyalog(!) fog munkába járni, parlamenti és közéleti tevékenységében pedig nem csökkenti a tempót az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Hozzátette, fogadalma könnyen ellenőrizhető, hiszen a www.olajospeter.hu oldalon összehasonlíthatóak lesznek az elmúlt évekbeli és az ezt követő időszakban tett lépései ez ügyben.

Kiadó: Olajos Péter Európai Parlamenti Képviselő
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását