2024. április 27. - Zita

2000 sofőrből csak egy ittas akadt

Mindössze egy ittas sofőr akadt fenn a hétvégi fővárosi rendőrségi ellenőrzésen; a rendőrök a három nap alatt több mint kétezer sofőrt állítottak meg - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn.
2008. március 25. kedd 11:44 - Hírextra

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya szombattól keddig fokozott közúti ellenőrzéseket tartott a fővárosban az ittas járművezetők, a gyorshajtók és az agresszív vezetők kiszűrésére.

A rendőrök a három nap alatt összesen 2.146 személyt ellenőriztek. Közlekedési szabálysértés miatt 182 esetben, összesen 1,4 millió forint értékben, nem közlekedési szabálysértés miatt pedig öt esetben, összesen 80 ezer forint értékben szabtak ki helyszíni bírságot - tudatta közleményben a rendőrség.

Mint írták, az ellenőrzés során a rendőrök 73 esetben éltek szabálysértési feljelentéssel, amiből 72 eset közlekedési szabálysértés miatt történt; két esetben vettek el vezetői engedélyt, tíz esetben pedig hatósági engedélyt vettek el.

Az ellenőrzött autóvezetők közül egy személy bizonyult ittasnak.
A BRFK azért tartott fokozott közúti ellenőrzést a fővárosban húsvétkor, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a húsvéti ünnepek során még mindig előfordul, hogy néhány járművezető szeszesitaltól befolyásolt állapotban ül a volánhoz, így nehezen tolerálják a többi járművezető lassúbb, ügyetlenebb vezetési stílusát és gyakoribbá válnak az agresszív megnyilvánulások a különböző forgalmi helyzetekben.

Az ittas járművezető nemcsak saját életét és testi épségét, hanem a többi közlekedő biztonságát is nagymértékben veszélyezteti - hívta fel a rendőrség a figyelmet.

A január 20-án életbe lépett "zéró tolerancia" értelmében egyébként a legkisebb alkoholszint kimutatása is a jogosítvány azonnali bevonásával jár.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását