2024. május 5. - Györgyi

A népszavazástól is függ a pártfinanszírozás

Tavasszal az MSZP újra parlamenti vitára bocsátja a pártfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló, 2007 őszén már elvetett törvényjavaslatát a Napi Gazdaság hétfői számában írt cikk szerint.
2008. március 3. hétfő 09:46 - Hírextra

A lap úgy tudja, az MSZP a valós igényekhez igazítaná a pártok és a kampány finanszírozásával kapcsolatos, jelenlegi, be nem tartott szabályozást.

A javaslat a pártok számviteli és beszámolási kötelezettségének megteremtésével bővítené az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrző jogkörét, amely akár szankciókat is alkalmazhatna.

Az ÁSZ szerepét azzal is növelnék, hogy rövid időközönként közzétehetné honlapján a hozzá benyújtott kampányszámla kivonatokat. További változás lenne az is, hogy a pártok nem fogadhatnának el névtelen adományt és nyilván kellene tartaniuk minden pénzmozgást.

A lap utal arra, hogy a pártfinanszírozási rend megváltoztatásához a képviselők kétharmadának támogatása kell, ám ez a körkérdésekre adott válaszok alapján "legalábbis kétséges".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását