2024. május 17. - Paszkál

Gyakorlati képzés 14 éves kor után

A szakképzésben a jelenlegi 16 éves kor helyett már 14 éves kor után meg kellene kezdeni a szakmai gyakorlati képzést a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint. Kerpen Gábor elnök ezt a Rotterdamban zajló nemzetközi szakképzési verseny kapc
2008. szeptember 18. csütörtök 16:35 - Hírextra
A szakmai gyakorlati képzés előrehozása azért is fontos lenne, mert ha az általános iskola után két évig gyakorlatilag csak elméleti oktatásban vesznek részt a diákok, akkor a szakmai motiváltságuk jelentősen csökken - közölte az érdekvédő.

Megjegyezte: mindehhez a közoktatási törvény módosítása szükséges. Arra a kérdésre, hogy ezt a PDSZ kezdeményezi-e, úgy válaszolt: folyamatosan kezdeményezik, hogy olyan szakképzési rendszert alakítsanak ki, amely motiválja a gyermekeket a szakképzésben való részvételre.

Kerpen Gábor kitért arra, hogy az általános iskolai képzésben is meg kellene erősíteni a gyakorlati oktatást, növelni kellene például a technikaórák számát. Ezzel is elősegíthető lenne, hogy több fiatal jelentkezzen később szakmunkásképzőkbe.

Az Európai Unió által 17-22 éves fiataloknak meghirdetett hollandiai versenyen 27 országból mintegy 400 diák vesz részt, Magyarországot 15-en képviselik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását