2024. március 19. - József, Bánk

A működési költségek növelése a cél

A Nyugdíjbiztosítási Alap bevételeinek jobb áttekinthetőségét és a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság működési költségeinek növelését jelölte meg célként a Nyugdíjbiztosítási Ellenőrző Testület (NyET) tavalyi évről szóló beszámolójában.
2008. március 3. hétfő 14:13 - Hírextra

Szeremi Lászlóné, a NyET elnöke az Országgyűlés Ifjúsági, Szociális és Családügyi Bizottságának hétfői ülésén elmondta: az áttekinthetőséget abban kell növelni, hogy a munkáltatók és a munkavállalók befizetett járulékait ne csak bevallási, hanem befizetési szinten is nyomon lehessen követni.

Hozzátette: az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) által alkalmazott informatikai rendszer nem konform a Nyugdíjbiztosítási Alap elvárásaival, tehát nincsenek szétbontva a munkáltatók és munkavállalók által fizetett járulékok a nyilvántartásban.

Szeremi Lászlóné elmondta: a Nyugdíjbiztosítási Alap pénzügyi egyensúlya rendben van; az állami befizetések 2006-ban 321 milliárd forintot tettek ki.

Az elnök kitért arra, hogy a NyET vizsgálta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) működését, feladatait. A testület megállapította, hogy az ONYF szakmailag a legmagasabb szinten, a jogszabályokat betartva végzi feladatát, és kezeli az alapot.

Baráth Gábor, az ONYF főigazgatója a bizottsági ülésen azt hangoztatta, hogy a főigazgatóság informatikai rendszerét fejleszteni kell, ennek következtében több működési költségre lenne szükség, hiszen - mint fogalmazott -, "jól működő, aktuális nyilvántartás nélkül nem megyünk semmire".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását