2024. április 25. - Márk

Mick Jagger életére törtek

Merényletet terveztek Sir Mick Jagger ellen a Pokol Angyalai, és a Rolling Stones frontemberét csak az időjárás mentette meg az életére törő pokoli osztagtól - ez derül ki a BBC rádió dokumentumsorozatából, amely az FBI történetét dolgozza fel.
2008. március 2. vasárnap 17:56 - Hírextra

Az angol rockbanda és a hírhedt amerikai motoros "rendfenntartók" nevét 1969 óta köti össze tragikus kapocs. Jaggerék az akkori kaliforniai turnézáró ingyenkoncert felügyeletére ugyanis - a Grateful Dead ajánlására - a Hells Angelst bérelték fel, állítólag 500 dollár és ingyen sör fejében.

A megabulit San Francisco közelében, az altamonti versenypálya melletti pusztaságon rendezték, számos neves vendégegyüttes fellépésével.

A tömeg többször is összetűzött a Pokol Angyalaival, és az egyik csetepaté után egy néző, a 18 éves, fekete bőrű Meredith Hunter fegyverrel a kezében indult a színpad felé. Nem jutott messzire: a motoros banda egyik tagja hátba szúrta, a többiek pedig összerugdosták. Hunter a helyszínen meghalt.

Jagger akkor még nem tudta, hogy az összecsapás halálos véget ért, és egy idő után folytatódott a félbeszakadt koncert, de a Rolling Stones énekese később megtagadta a további együttműködést a motorosokkal.

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI egy volt ügynöke a hétfőn kezdődő BBC-sorozatban - amelyből a The Sunday Telegraph előzetes részleteket közölt - elmondja: a Hells Angels ezt annyira zokon vette, hogy elhatározták Jagger megölését.

A merényletet az énekesnek a New York-i Long Islanden lévő üdülőjében tervezték végrehajtani. Az osztag, hogy kikerülje a főbejárat biztonsági érzékelőit, csónakon, a tenger felől közelített, és a kerten át akart behatolni a házba.

Az időjárás azonban közbeszólt: a csónakot viharos szél borította fel, és bár a merénylőjelöltek életben maradtak, tervüket feladták.

Jaggert állítólag soha nem tájékoztatták erről a merényletkísérletről, és a 2003-ban lovagi rangra emelt rocker egyébként is mindig igyekezett kisebbíteni azoknak a mendemondáknak a jelentőségét, amelyek szerint ő vagy bárki más a Rolling Stones tagjai közül valaha is hivatalos kapcsolatban állt volna a Pokol Angyalaival - áll a vezető vasárnapi brit konzervatív lapban.

Hunter gyilkosát letartóztatták és 1972-ben bíróság elé állították, de az esküdtszék önvédelem címén felmentette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását