2024. április 28. - Valéria

Film a jegesmaciról

Átmeneti mellőzés után a filmvásznon vigasztalódhat Knut, Németország minden kétséget kizáróan legkedveltebb jegesmedvéje. A német mozikban ugyanis vasárnaptól vetítik a Knut és barátai című filmet, amely az előzmények ismeretében óriási sikerre számíthat
2008. március 2. vasárnap 18:03 - Hírextra

Még akkor is, ha a gyerekek és a felnőttek kedvence bocsnak már aligha nevezhető: már 1 éves és 2 hónapos, súlya 150 kiló, s fogait immár egy cápa is megirigyelhetné. A német "történelemkönyvekben" azonban szinte bizonyosan örökre az a kis bocs maradt, aki egy éven át elbűvölte a lakosságot.

Az elmúlt hetekben azonban kissé háttérbe szorult, amiért egyes hírek szerint meg is orrolt, s haragjában depressziós lett, hiányolva a megszokott nyilvánosságot. A figyelem középpontjába ugyanis Hópehely kisasszony, azaz Flocke, a nürnbergi állatkert kis jegesmedvebocsa került, aki Knuthoz hasonlóan szintén "árván" maradt, s őt is ápolók nevelik. Hópehely hamarosan három hónapos lesz, s nemcsak bájos, hanem szépen fejlődik is. Így az eddigi videók és televíziós filmek helyett hamarosan személyesen is bemutatkozhat a nyilvánosság előtt.

Knut azonban mára már összeszedte magát. Mintha megérezte volna, hogy 20, illetve 50 centes postai bélyeg "lett", s még inkább azt, hogy vasárnaptól immár vetítik a mozikban. Azaz - legalábbis ami a nyilvánosságot illeti - ismét az élre kerülhet.

A Knut és barátai (Knut und seine Freunde) című gyerekfilm bemutatóját a berlini állatkert melletti filmszínházban, illusztris vendégek és az állatkerti alkalmazottak jelenlétében. Természetesen az egyik fő vendég az a Thomas Dörflein volt, aki Knutot felnevelte, s csaknem hozzá hasonlóan híres lett. Kissé szomorú volt ugyan, hogy Knutot nem vihette magával a bemutatóra, de azzal vigasztalódhatott, hogy kedvenc bocsa helyett kedvenc kisfia kísérhette el. S azzal is, hogy Knut mellett ő lett a film másik főszereplője.

A filmpremierrel egy időben vált ismertté, hogy az állatkert örökre az immár jegesmedve ifjú lekötelezettje maradhat. A legfrissebb adatok szerint ugyanis Knutból 5 millió eurónál magasabb bevételre tett szert, különös tekintettel a több mint 3 millió látogatóra és a különböző licencszerződésekre. S az üzlet minden valószínűség szerint ezzel még ért véget, Knut kiapatathatatlan, s még további lehetőségekkel kecsegtet.

Feltehetően a filmvásznon való debütálás lehet az oka annak, hogy Knutot a legújabb konkurencia a jelek szerint már egyáltalán nem zavarja. Az illetékes hatóságok ugyanis a hét végén jelentették be, hogy Berlin és Nürnberg után már Stuttgartnak is van egy jegesmedvebocsa, aki egyelőre Wilbar becenévre hallgat. A kis bocs tavaly decemberben született, de mindezt titokban tartották, el akarták kerülni ugyanis a "Knut- és Flocke-felhajtást". Wilbar egyébként abban is különbözik két elődjétől, hogy őt anyja nem vetette el.

Mindenesetre már most azt jövendölik, hogy hármuk közül mégis csak Wilbar lesz a legboldogabb. Szakértők szerint ugyanis az anyai szeretetet semmi nem pótolhatja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását