2024. május 10. - Ármin, Pálma

Dévaványán több mint kétszáz épületet rongált meg a vihar

Több százan dolgoznak a vihar okozta károk helyreállításán a Békés megyei Dévaványán, ahol több mint kétszáz épület megrongálódott - közölte a polgármester vasárnap délelőtt az MTI-vel.
2008. március 2. vasárnap 14:08 - Hírextra

Pap Tibor elmondta, a vihar mintegy 100 méter szélességű sávban rongálta meg az épületeket, és megközelítőleg 220 ingatlanban keletkezett kár.

Súlyosabban 14-15 ingatlan sérült meg, a benne lakók többsége rokonoknál töltötte az éjszakát, egy családot, két felnőttet és három gyermeket az önkormányzat szolgálati ingatlanában helyzetek el éjszakára.

A súlyosabban sérült épületek egy részénél a szél levitte a teljes tetőszerkezetet, néhol kidőlt a tűzfal, megsérült a kémény, vagy a födémszerkezet.

A helyreállítási munkálatokban segítenek az érintett családok rokonai, az önkormányzati hivatal munkatársai, a helyi építőipari vállalkozások, valamit a katasztrófavédelem szakemberei. A településen a rendőrség megerősített szolgálatot lát el.

A délelőtt folyamán az önkormányzat négy bizottsága járja a település utcáit, és azt vizsgálják az építési hatóság szakemberei, hogy vannak-e életveszélyesen megsérült épületek.

Pap Tibor számításai szerint legalább 4-5 olyan ház sérült meg a viharban, amelyeknek a helyreállítása milliós nagyságrendű összegbe kerülhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását