2024. április 18. - Andrea, Ilma

Gépkocsiadomány az ópályi polgárőröknek

Gépkocsit adományozott a Magyar Posta Zrt. az ópályi Jeremcsuk László Polgárőr Egyesületnek, az autót kedden vették át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgárőrei.
2008. június 17. kedd 07:54 - Hírextra
A posta részéről egyfajta elismerés az adomány, hiszen településünk polgárőr egyesületének tagjai rendszeresen segítik a Zrt. ópályi munkatársait feladataik biztonságos ellátásában - mondta Erdélyi Miklós, a Mátészalka melletti 3200 lakosú község polgármestere az MTI munkatársának.
Kiemelte: a pénzes szállítmányok kézbesítésénél a polgárőrök kísérik a postásokat, s jelenlétükkel elejét veszik az esetleges bűncselekmények kialakulásának.

Az önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a Magyar Posta Zrt. egy jó állapotban lévő, használt gépkocsit adományozott az ópályi polgárőr egyesületnek, amelyet az éjjeli járőrözéshez használhatnak majd a szerveződés tagjai. A dízelüzemű, háromszemélyes furgont Rácz Tamásné, a posta debreceni regionális igazgatóságának vezetője adta át Herdon Bélának, a polgárőr egyesület elnökének.

Erdélyi Miklós elmondta: az egyesület három éve alakult Ópályiban, s jelenleg 15 tagja van. A polgárőrök munkáját az önkormányzat kiemelten segíti, tagjainak például egyenruhát is vásárolt.
A helyhatóság lakossági összefogással úgynevezett polgárőr bázist kialakított Ópályiban, amelynek értéke meghaladja a hárommillió forintot. A község központjában álló új épületben korszerűen berendezett és felszerelt iroda, kiszolgáló helyiségek és garázs áll a polgárőrök rendelkezésére. A létesítmény természetesen minden hírközlő eszközzel felszerelt, hogy baj esetén az egyesület tagjai riaszthatók legyenek, illetve ők is gyors segítséget kérhessenek a rendőrségtől, valamint a katasztrófavédelmi szervezetektől. A szerveződés működési költségeihez is természetesen hozzájárul az önkormányzat.

A polgármester megemlítette még: a polgárőr egyesület működésének köszönhetően folyamatosan csökken a vagyon elleni bűncselekmények száma Ópályiban, s nem csak a megelőzésben, hanem az esetek felderítésében is hatékony segítséget nyújtanak a polgárőrök a rendőrségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását