2024. május 10. - Ármin, Pálma

Viharkárok országszerte

Fákat csavart ki a viharos erejű szél Pest, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Veszprém és Somogy megyében is; személyi sérülés sehol nem történt. A vihar kitörése után perceken belül több tucatnyi hívás érkezett a Pest megyei katasztrófavédelem ügyeletére.
2008. március 1. szombat 17:26 - Hírextra
A nagy erejű szél tetőket sodort le, fákat döntött ki, egy konténert a szél egy parkoló autóra döntött. Gyálon több helyen a háztetők cserepeit rongálta meg a szél.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint személyi sérülésről sehonnan nem érkezett jelentés.

A Fejér megyén végigsöprő viharos erejű szél fákat döntött ki, tetőszerkezeteket rongált meg.
Az M1-es, az M6-os autópályára is fa dőlt. Az M6-os Dunaújváros felé vezető sávjában, a 44-45-ös kilométernél, Besnyő térségében pedig az erős szél miatt egy kamion borult fel.

Fákat csavart és egy falat döntött ki a szél Borsod-Abaúj-Zemplénben. Hernádnémeti térségében rövid ideig megállt a vasúti közlekedés, ugyanis a sínekre dőlt egy fatörzs, személyi sérülés azonban nem történt.

Veszprém megyében egy négyemeletes társasház tetőzetét mintegy 80 négyzetméteres területen elbontotta a vihar; tetőcserepek hullottak le.

Gecse és Vaszar községek között egy villanyoszlop törött ketté, átmenetileg szünetel az áramellátás. Pápa és Sümeg térségében, valamint a Bakonyban több közútra is fák dőltek ki.

Somogy megyét délután két óra után érte el a viharos erősségű szél, amely fákat döntött ki és tetőket bontott meg, személyi sérülés azonban nem történt.

A legtöbbször Kaposvárról riasztották a tűzoltókat, de Marcali, Csurgó, Böhönye és Barcs térségében is minden egység folyamatosan dolgozik a vihar okozta károk elhárításán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását