2024. május 2. - Zsigmond

Keméyn szél és viharos idő várható

A következő órákban várható viharos szél, heves zivatarok és jégeső miatt másodfokú, vagyis narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Nyugat-Dunántúl területére - értesítette az MTI-t a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazg
2008. március 1. szombat 14:53 - Hírextra
A tájékoztatás szerint az északnyugatira forduló szelet 90-110 kilométeres széllökések kísérhetik. Kora délután zivatar, néhol több mint két centiméteres szemekből álló jégeső is várható, amelyek környezetében orkánerejű, 120 kilométeres szélroham is előfordulhat - áll a riasztás indoklásában.

Az európai időjárási vészjelző rendszer négy fokozatot különböztet meg. A zöld jelzés a különösebb felkészültséget nem igénylő helyzetet jelenti, a sárga a potenciálisan veszélyes jelenségeket. A narancssárga és a piros színű jelzés pedig veszélyt jelent.

Narancssárga jelzés esetén az időjárás károkat, baleseteket is okozhat. Piros fokozat kiterjedt területeket érintő, nagy károkat okozó, és az emberi életet is nagyban fenyegető veszélyes időjárási jelenségre figyelmeztet - olvasható a rendszer hivatalos weboldalán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását