2024. április 25. - Márk

A megtorlás éve - 2008

Az 1956-os Alapítvány a 2008-as évet "a megtorlás évének" fogja nyilvánítani - mondta Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője, az 1956-os Alapítvány kurátora sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
2007. október 16. kedd 17:03 - Hírextra
"Ehhez nekünk nem kell kormányengedély" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ezt a szándékukat Szájer Józsefen keresztül szeretnék eljuttatni az Európai Unióba, hogy támogassa elgondolásukat - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy jövőre lesz Nagy Imre kivégzésének 50. évfordulója, 1958-ban nagyon sok embert végeztek ki.

Wittner Mária kijelentette: az idén nemcsak a forradalom 51. évfordulóját ünnepelik, mert tavaly a "kormány vérbe fojtotta" az október 23-i megemlékezést. Tehát az 50. és 51. évfordulót összevontan ünnepeljük.

Szólt arról, hogy október 22-én Magyarország 10 nagy városának 10 mozijában játsszák Jeli Ferenc Sínjárók című filmjét. Az előadások bevételét a Ne féljetek! Alapítványnak, a Civil Jogász Bizottságnak és a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak ajánlják fel.

Vanek Béla, az 1956-os Alapítvány kurátora, az Élő 1956 Tömörülés elnöke elmondta: az 51. évfordulón szeretnék méltó megemlékezést szervezni és tartani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását