2024. április 19. - Emma

Nem lesz női síugrás az olimpián

Nem veszik fel a 2010-es vancouveri téli játékok programjára a női síugrást, mivel Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint ez jelentősen gyengítené az ötkarikás mezőny színvonalát és csökkentené az érmek értékét.
2008. február 29. péntek 15:41 - Hírextra

A belga sportdiplomata ezt azzal indokolta, hogy mindössze nyolcvan nő űzi a síugrást.
"Minden olimpiai sportot százak, ezrek művelnek kiemelkedő szinten, ha éppen nem milliók küzdenek egyetlen szám aranyérméért. Ha felveszünk egy olyan számot, amelyben 80 sportolóra jut három medál, akkor jelentősen csökkenne az érmek értéke és presztízse" - mondta Rogge.

Néhány kanadai női síugró a helyi emberi jogi bizottsághoz fordult, mert diszkriminatívnak tartja, hogy a NOB nem vette fel a számot a vancouveri olimpia programjába. A versenyzők céljuk eléréséhez megnyerték Helena Guergis szövetségi sportminiszter támogatását.

"Ez nem diszkrimináció. Ez csupán tiszteletben tartása annak a szabálynak, hogy csak az a szám kerülhet az ötkarikás programba, ami széles körben elterjedt az egész világon" - vélekedett erről Rogge.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását