2024. április 29. - Péter

Mélységi ellenőrzés az autópályán

Új módszert próbáltak ki élesben a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök pénteken 9.00 és 13.00 óra között az M1-es autópálya 158-as kilométerénél - mondta Németh Lajos alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója az MTI-nek.
2008. február 29. péntek 17:09 - Hírextra

Az alezredes közölte: a modern technika vívmányait is felhasználták az ellenőrzésnél és először próbálták ki az országban. A módszer lényege, hogy az elektronikus információs táblákon már előbb közölték a gépjárművek vezetőivel, hogy később kiterelik őket egy parkolóba és előzetesen 40 kilométere kellett csökkenteni sebességüket. Németh Lajos közölte, a dolog kitűnően működött, az autósok kivétel nélkül eleget tettek az elektronikus táblán közölt felszólításnak.

Először a kamionokat, később pedig a személyautókat szűrték így meg. A parkolóban aztán a rendőrök és a volt határőrök a korábbi tapasztalatok alapján kiemeltek gépjárműveket, amelyeket tüzetesen ellenőriztek. Németh Lajos szerint nagy fogást nem hozott az akció, de nem számítottak erre. Közokirat-hamisításért, (hamis útlevél) egy embert állítottak elő, öt román állampolgárt orgazdaságért, mivel autójukban olyan eszközöket találtak, melyek nagy valószínűséggel nem az övék. Valamint három jogosítványt vontak be ittas vezetés miatt. A rendészeti igazgató kiválónak minősítette az akciót, amelyre egyébként többször számíthatunk majd a jövőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását