2024. május 14. - Bonifác

Megállapodtak a betegszállítók finanszírozásáról

Megállapodtak a betegszállítás idei évi finanszírozásáról az érintett szervezetek pénteken az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP); erre a célra 2008-ban 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségbiztosítási alapban.
2008. február 29. péntek 21:10 - Hírextra

Körösi László, az OEP főosztályvezető-helyettese a tárgyalás utáni sajtótájékoztatón elmondta: a korábbi 88 forint/kilométer díjat 100 forint/kilométerre emelték. Hozzátette: az év eleji nehézségek is rendeződtek.

A mentés és betegszállítás januári szétválasztása sikerrel vizsgázott, mindenki alkalmazkodott az új rendszerhez - tette hozzá.

Bíró Ferenc, az Országos Betegszállító Szolgálat (OBSZ) elnöke úgy fogalmazott, hogy "nagy kő esett le a szívünkről", és ezzel az emelt kilométerpénzzel már el tudják látni feladatukat.

Kiemelte: a magánszolgáltatók irányítási rendszere is jól működik, az ország minden táján elérhetőek és megtalálják őket, azonban az irányítási költségek növelése indokolt lenne, és ez ügyben még szeretnének tárgyalni az Egészségügyi Minisztériummal.

A mentés és a betegszállítás januári szétválásával a finanszírozás is szétvált az Egészségbiztosítási Alapon belül, a betegszállításért ugyanakkor most sem kell fizetnie az állampolgároknak, hiszen az megmarad a társadalombiztosítási finanszírozásban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását