2024. április 16. - Csongor

Fokozottabb védelem a Margitszigetnek

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a "Javaslat a Margitsziget védelmére" című előterjesztést - közölte az előterjesztő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes pénteken az MTI-vel.
2008. február 29. péntek 16:07 - Hírextra

A közlemény szerint a meghozott határozat alapján kezdeményezni fogják a Világörökség kiterjesztését a Margitsziget teljes területére (a Margit hídi lehajtó és közvetlen környéke már része a világörökségnek).

A Margitsziget egyre nagyobb látogatottsága miatt - a közgyűlés határozata szerint - április 30-ig operatív intézkedési tervet kell készíteni. Ez azokat a rövid távú, azonnal meghozható intézkedéseket fogja tartalmazni, amelyek a sziget jelenlegi állapotának javulását szolgálják, mint például a behajtások felügyelete, a hulladékgyűjtés hatékonyabb szervezése, a rendőrség és a Fővárosi Közterület-felügyelet gyakoribb ellenőrzései.

Ugyancsak döntés született a stratégiai terv elkészítéséről. A szeptember 30-ig elkészítendő tervet a Margitszigeten érdekeltek széleskörű bevonásával dolgozzák ki - olvasható a közleményben.

Ennek során minden olyan kérdésre megoldási javaslatot keresnek majd, amely a sziget értékeinek megőrzése kapcsán hosszú távon felmerül. Ilyenek például a közterületi rendezvények gyakoriságának felülvizsgálata, vagy a sziget gondnoksági teendővel, kezelésével kapcsolatos feladatok meghatározása is.

A közgyűlés e témában hozott negyedik határozata szerint a XIII. kerületi Önkormányzatnál (amelyhez közigazgatásilag a Margitsziget tartozik), kezdeményezni fogják a szigetre vonatkozó kerületi szabályozási terv elkészítését. Ez a terv hivatott arra, hogy megelőzze a nem kívánatos beépítéseket, túlépítéseket, szabályozza az esetleges fejlesztéseket - olvasható a főpolgármester-helyettes közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását