2023. június 3. - Klotild

Világörökség lesz a Margitsziget?

Egyhangúlag elfogadta a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön azt a helyszínen napirendre vett javaslatot, hogy kezdeményezzék a Margitszigetnek a Világörökségi Listára való felkerülését.
2008. február 28. csütörtök 16:32 - Hírextra

A jelenleg is műemléki jelentőségű területként üzemelő sziget környezeti értékeinek megóvása és üzemeltetése érdekében operatív tervet készítenek. Egyúttal stratégiai terv is készül a sziget kulturális, idegenforgalmi fejlesztésére, amit EU forrásokból valósítanának meg.

Egyhangúan határozott a közgyűlés arról is, hogy 10 millió forintos önrészt biztosítanak ahhoz a pályázathoz, amelynek sikere esetén mintegy 100 millió forintból 75 helyen biciklitározók létesülnének a fővárosban.

Vita nélkül szintén pályázati forrást biztosított a közgyűlés ahhoz, hogy EU pénzből megvalósulhasson 2010-ig a XI. kerületi Andor utca kiszélesítése, a Csepeli Gerincút II. szakaszának építése, valamint az M5-ös út és az Ipacsfa út közti összekötés.

Fónagy János (Fidesz) javaslatára rövid vita után, a további szakmai egyeztetések érdekében elnapolták egy decemberben elfogadott rendeletnek a hatályon kívül helyezését. Az ugyancsak fideszes Szatmáryné Ja:hl Angéla, a kisvállalkozások ellehetetlenülésétől tartva kezdeményezte a rendelet hatályon kívül helyezését. A belvárosba ugyanis márciustól a korábbi díjnak a tízszereséért hajthatnak be a szállító járművek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását