2024. március 29. - Auguszta

Felháborító kampány a kórházban

Az SZDSZ álláspontja szerint felháborító, hogy a gyulai kórház főigazgatója nyomást gyakorol az intézmény dolgozóira, hogy vegyenek részt azon a hétfői egészségügyi fórumon, amelyen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke lesz a vendég. Erről Gusztos Péter szabadde
2008. február 29. péntek 17:41 - Hírextra

A politikus közölte: felháborító és jogsértő, hogy Kovács József, a Békés Megyei Közgyűlés tulajdonában és fenntartásában működő gyulai Pándy Kálmán kórház főigazgató-főorvosa "finomnak nem nevezhető nyomásgyakorlással" meghívót küldött az intézmény dolgozóinak, amelyben - a gyógyítás feladatainak ellátása mellett - mindenki részvételére számít azon a március 3-i, munkaidőben sorra kerülő egészségügyi fórumon, amelynek vendége Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Domokos László országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Közgyűlés fideszes elnöke lesz.
Gusztos Péter azt a kérdést is feltette, hogy a fórumtól távol maradó dolgozóknak kell-e valamilyen retorziótól tartaniuk azok után, hogy Mikola István fideszes egészségpolitikus a közelmúltban árulóknak nevezte azokat a háziorvosokat, akik kiálltak a vizitdíj mellett.

A kisebbik koalíciós párt politikusa felidézte az 1989 november 26-i négyigenes népszavazást, amelyen több mint 4 millió igen szavazattal érvényes többséget kapott az a kérdés, hogy a pártnak ki kell vonulnia a munkahelyekről. Hozzáfűzte, hogy a rendszerváltást megalapozó referendumot négy párt kezdeményezte, közülük a legjelentősebb a két liberális rendszerváltó párt - az SZDSZ és a Fidesz volt.

Kérdésre válaszolva az ügyvivő elmondta: nem az SZDSZ feladata, hogy eljárást kezdeményezzen az általa jogsértőnek tartott kampányrendezvényről, hanem a helyiek kereshetik meg ezzel a Békés megyei választási bizottságot, amely már elmarasztalta a Fideszt egy önkormányzati testületi ülésen folytatott kampánytevékenysége miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását