2024. május 13. - Szervác, Imola

A veszélyes játékokról

A játékokról szóló jogszabályok felülvizsgálatára szólította fel az Európai Parlament az Európai Bizottságot a tavaly őszi botrányos játékvisszahívások nyomán. az Európai Parlament felszólította az Európai Bizottságot.
2008. február 29. péntek 16:42 - Hírextra

Hegyi Gyula szocialista párti európai parlamenti képviselő pénteki közleményében leszögezte: több képviselőtársával együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy bizonyos játékok veszélyes anyagokat, valamint könnyen leváló mágneses alkatrészeket tartalmaznak.

Egyre több játék tartalmaz mágnest, amelyből ha a gyerek véletlenül lenyel két vagy több darabot, akkor azok a belső szervekben összetapadva akár halált is okozhatnak.

Tavaly a játékboltokból ezért visszahívtak több olyan, döntően Kínából származó terméket, melyek apró mágneseket tartalmaztak. A botrány, illetve néhány, nagy visszhangot kiváltó végzetes eset után több cég igyekezett az utóbbi időben biztonságossá tenni a mágnesek rögzítését. Hegyi Gyula szerint ennek ellenére számos magyar családban megtalálhatóak a nem kellően biztonságos játékok.

Az Európai Bizottság, az EU legfőbb végrehajtó testülete nem tartotta elegendőnek a játékgyártók igyekezetét, ezért a napokban jogszabály-tervezetet nyújtott be, amely arra kötelezi a gyártókat és forgalmazókat, hogy minden mágnest tartalmazó játékot lássanak el jó látható figyelmeztetéssel. A magyar képviselő reményét fejezte ki, hogy rövid időn belül elfogadják az előterjesztést az unió döntéshozói, így hamarosan, akár pár hónapon belül minden mágnest tartalmazó játékon szerepel a figyelmeztetés, és elkerülhetőek lesznek ezek a szükségtelen katasztrófák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását