2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Többet mentenek, mint oltanak

Ma már jószerével többet mentenek, mint oltanak a somogyi tűzoltók - hangzott el az elmúlt évet értékelő sajtótájékoztatón szerdán Kaposváron.
2008. február 28. csütörtök 06:34 - Hírextra

Heizler György megyei katasztrófavédelmi igazgató közlése szerint a műszaki mentések száma a múlt évben meghaladta a tűzesetek számát.

A legtöbb gondot a fakidőlések, a vízkárok, s az egyéb elemi csapások okozták, valamint a balesetek miatti műszaki mentések - mondta a szakember, aki érdekességként megjegyezte: az elmúlt tíz év adatai alapján a megye legviharosabb térsége Balatonfenyves és Balatonmária környéke, míg közlekedési szempontból a legveszélyesebb Hollád, Szenyér, a téli időszakban pedig Simonfa.
Beszámolója szerint viszonylag sok volt a műszaki mentést igénylő balesetek száma a Balatonnál, ami a turisztikai szezonnal magyarázható. Az M7-es út átadásával a térségben kevesebb lett a baleset, de a következményei súlyosabbak voltak - tette hozzá.

Azért tűzesetekből is volt jó néhány, ami a rendkívül száraz időjárás miatt főként mezőgazdasági területeket érintett - mondta Heizler György, aki az előbbi, úgynevezett vegetációs tüzek közül emlékezetesnek nevezte a Vízvár szomszédságában égő legelőt, ahonnan 150 szarvasmarhát kell kimenekíteni. Az igazgató mégsem ezt, hanem még az év elején, a somogyzsitfai kollégium tetőszerkezetében keletkezett tűzet emelte ki, mint a legnagyobb erőket mozgósító, s egyben a tűz által legnagyobb kárt okozott eseményt.

A mentések során összesen hét tűzoltó sérült meg, közülük hárman oltás közben - közölte az igazgató.

Összességében tavaly több munkájuk volt a somogyi tűzoltóknak, mint az előző évben. Míg 2006-ban 2.428, addig a múlt évben 2.666 esethez vonultak. Ebből 1.095 alkalommal tűzhöz, 1.361-szer valamilyen káreseményhez. Vaklármának bizonyult 72 bejelentés, téves jelzésből 138-at regisztráltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását