2024. április 25. - Márk

Hárommillió forint bírságot szabtak ki

Mintegy hárommillió forint bírságot szabott ki és öt vendéglátó egységet zárt be az ÁNTSZ a Kikelet Hadművelet elnevezésű, tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozat első hetében - közölte a helyettes országos tiszti főorvos csütörtöki sajtótájékoz
2008. február 28. csütörtök 14:48 - Hírextra

Molnár Kornélia elmondta, hogy a március 31-ig tartó fogyasztóvédelmi akció során elsősorban az alapvető higiéniás feltételek meglétét vizsgálják a vendéglátó ipari egységeknél és üzemi konyháknál.

Muszkás Mária, az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi csoportvezető főorvosa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Budapesten és Pest megyében összesen 326 ellenőrzést végeztek az ÁNTSZ munkatársai az akciósorozat első hetében. Összesen 47 alakalommal volt szükség helyszíni bírság kiszabására, mintegy 670 ezer forint összegben. Ez idő alatt kilenc szabálysértési eljárás indult - tette hozzá.

A leggyakoribb problémák, amelyekkel az ellenőrök találkoznak a munkaruha és a feliratok hiánya, a nem szabályosan kialakított kézmosó, a takarítás hiánya, a nem szabályos ételminták és a munkalapok hiányos vezetése - mutatott rá a csoportvezető.

Tavaly a húsvéti ellenőrzések alatt kétezer egységet szemléztek az ellenőrök, és az egész éves - 100 millió forintnyi - bírság mintegy harmadát szabták ki abban az időszakban.

Az akcióban az APEH, az ÁNTSZ, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság vesz részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását