2024. május 3. - Tímea, Irma

Tíz roma fiatal kapott újságírói oklevelet

Tíz roma fiatal vehette át újságírói szakképesítését tanúsító bizonyítványát és oklevelét szerdán Budapesten; az ifjú zsurnaliszták a Független Médiaközpont tíz hónapos roma újságíró-gyakornoki programjának keretében szereztek elméleti és gyakorlati ismer
2008. február 27. szerda 21:18 - Hírextra

A budapesti székhelyű Független Médiaközpont és a Roma Sajtóközpont még 1998-ban indította el újságíró-gyakornoki programját abból a célból, hogy lehetőséget adjon tehetséges, legalább középiskolai végzettségű roma fiataloknak az újságírói pálya elkezdéséhez.

A program indulása óta most először képeztek olyan fiatalokat, akik már diplomáztak, vagy valamely felsőoktatási intézmény hallgatói, így a Népszabadság-Ringier Oktatási és Továbbképzési Intézettel tartott intenzív kurzus végén a hallgatók emelt szintű, akkreditált újságírói szakképesítést szerezhettek.

Az ország különböző pontjáról felvételt nyert fiatalok elsajátították a hírlapírással, televíziózással és rádiózással kapcsolatos alapismereteket, társadalomismeretet, beszédtechnikát, stilisztikát, angolt, gépírást és számítástechnikai ismereteket tanultak. Speciális műhelyfoglalkozásokon vettek részt egyebek között az emberi jog, az oktatás, a roma kultúra témakörében. Az elméleti felkészítést követően a gyakornokok szerkesztőségekben dolgoztak tapasztalt újságírók irányításával.

Az idei végzősökkel együtt eddig 95 fiatal végezte el a roma újságíró-gyakornoki programot, amely modellként szolgált a Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában és Macedóniában megkezdett hasonló képzéshez. A programban részt vett fiatalok többsége aktív tagja a többségi médiának, szerkesztőségeknek, közülük sok tehetséges fiatal kapott újságírói díjat, rangos elismeréseket.
A budapesti Független Médiaközpont idén ismét meghirdeti a roma újságíróképzést - mondta az oklevél átadásakor Móricz Ilona igazgató.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását