2024. április 27. - Zita

Ölik a nőket a spanyolok

Egyetlen nap alatt négy nő halt meg Spanyolország különböző városaiban kedden, mindegyikükkel volt férje vagy élettársa végzett. Az ibériai országban még soha nem volt példa arra, hogy 24 óra leforgása alatt ennyi nőt gyilkoltak volna meg - számolt be a s
2008. február 27. szerda 17:59 - Hírextra
A gyilkosságokat Madridban, Valladoidban, El Puerto de Santa Maríában, valamint Cullerában követték el. Az áldozatok 22 és 55 év közötti nők voltak, két áldozatot leszúrtak, kettőt lelőttek. A tettesek közül hármat őrizetbe vettek, a negyedik végzett magával.

A gyilkosságok nyomán fellángolt a vita a házasságon belüli erőszakot tárgyaló törvényről, amelyet a Zapatero-kormány fogadtatott el a parlamenttel. "Ez a törvény teljesen használhatatlannak bizonyult" - nyilatkozta Francisco Granados, a madridi (ellenzéki) tartományi kormány belügyminisztere. Ezzel szemben Monserrat Comas, a nők elleni erőszakot megfigyelő testület elnöke kiemelte: nem lehet a törvény bukásáról beszélni. A spanyol kormány felhívta a figyelmet arra, hogy a kedden meggyilkolt nők közül mindössze egy tett feljelentést bántalmazás miatt.

Spanyolországban az év eleje óta eddig összesen 17 nőt gyilkolt meg partnere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását