2024. május 3. - Tímea, Irma

Horváth Ágnes és Gyurcsány a vizitdíj emelésére utalt?

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, de más szocialista politikusok szavaiból is arra lehet következtetni, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj jelenlegi összege emelkedni fog; ezt a Fidesz szakpolitikusa
2008. február 27. szerda 17:55 - Hírextra
A kampány hevében néhány kormánypárti politikus, hallgatási fogadalmát megszegve, mégiscsak elejtett néhány fontos információt, amiből világosan látszik, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj emelését tervezi a kormány - jelentette ki Pesti Imre sajtótájékoztatón.

A Fidesz politikusa szerint Gyurcsány Ferenc egy kereskedelmi televízióban elhangzott szavai szerint is emelkedni fog a vizitdíj.

A kormányfő a TV2 Mokka című műsorában a vizitdíjjal kapcsolatban szerda reggel azt mondta: "Nincs ilyen terv, 2010-ig nem fogjuk emelni a vizitdíjat". Pesti Imre szerint ez azt jelenti, hogy a kormányfő nyitva hagyta annak a lehetőségét, hogy 2010-ben vizitdíj emelés történjék.
 
A másik elszólást maga az egészségügyi miniszter követte el - közölte Pesti Imre. Magyarázatként kifejtette: a 2008-as költségvetésben a kormányzat 17,3 milliárd forint vizitdíj és kórházi napidíj bevételével számol. A Fidesz politikusának közlése szerint Horváth Ágnes a napokban azt a kérdést tette fel: egy sikeres népszavazás esetén kitől akarják elvenni azt az összességében 60 milliárd forintot, amit a vizitdíj és a kórházi napidíj jelent. Pesti Imre szerint e kérdéssel Horváth Ágnes elárulta azt, hogy 2009-ben a 2008-as bevétel többszörösét tervezik beszedni a betegektől.

A politikus a továbbiakban Perjési Klárát, Gyula szocialista polgármesterét említette, aki egy lakossági fórumon azt mondta: ahogyan emelkedik a gáz ára, úgy emelkedhet a vizitdíj ára is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását