2024. április 20. - Tivadar

Kirúgások a botrány miatt

Eltekint az egységes központi matematika felvételiket összeállító bizottságok vezetőinek további munkájától az Oktatási Hivatal (OH) - közölte Bakonyi László, az OH elnöke szerdán az MTI-vel.
2008. február 27. szerda 13:17 - Hírextra
Hiller István szakminiszter január 31-én rendelt el azonnali vizsgálatot a nyolc évfolyamos gimnáziumok matematika írásbelije kapcsán. A felvételit író diákok ugyanis elírással szembesültek a matematika írásbeli feladatlapon.

A január 25-én lezárult vizsgálat megállapította, hogy olyan technikai hibáról volt szó, amely valóban alkalmas lehetett arra, hogy zavarba hozza a vizsgázót. Ezt a zavart azonban a vizsgahelyszíneken a teremben jelenlévő pedagógusnak a tévesen írt szó átjavíttatásával módja volt eloszlatnia. A vizsgát bonyolító iskolák az ehhez szükséges szakmai segítséget az Oktatási Hivataltól megkapták.
Bakonyi László közleményében tudatta azt is, hogy az Oktatási Hivatal az eljárásába "újabb ellenőrzési pontokat épít be és megkezdte a szakmai bizottságok személyi megújítását is".

A hivatal vezetője felidézte, hogy a középfokú iskolák felvételi eljárásában az egységes központi matematika felvételi írásbeli feladatsorokat és javítókulcsokat az Oktatási Hivatal által felkért, az érintett korosztályokat tanító illetve jól ismerő szaktanárokból álló bizottságok készítik. A szakmai és mérésmetodikai lektorok is az adott feladatra felkért külső szakemberek.

Az Oktatási Hivatal a felvételi eljárás során - minden résztvevő által ismert módon - folyamatosan kapcsolatban áll a dolgozatokat javító középiskolai tanárokkal és szükség esetén felülvizsgálja a javítási útmutatót.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben érdemi hibát a javítást végző több, mint 1000 középiskolai tanár nem jelzett, a feladatlapok ismételt szakmai vizsgálata további hibákat nem tárt fel - írta közleményében Bakonyi László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását