2024. május 3. - Tímea, Irma

Navracsics egyetért Gyurcsánnyal

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával politikai feszültséggel lehet számolni, de erőszak kirobbanásától nem kell tartani. A miniszterelnök ez utóbbi kijelentését üdvözölte Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti fra
2007. február 27. kedd 18:06 - Hírextra
"Politikai feszültség és aggodalom lesz, de nem hiszem, hogy erőszak is lenne" - fogalamzott Gyurcsány Ferenc kormányfő, majd hozzátette, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz ugyanakkor kockáztat azzal, hogy a tavaly októberi budapesti zavargások színhelyére hirdetett nagygyűlést.

"A nagygyűlés színhelye üzenet a szélsőségesen radikális erőknek" - mondta, ugyanakkor leszögezte, hogy a szélsőséges radikalizmusnak csökken a támogatottsága Magyarországon, "ennek a folyamatnak az lesz a vége, hogy mindenki visszatér a parlamentbe, hogy ott végezze a munkáját, a radikális retorika pedig egy valóban kicsiny kisebbségre marad".

"Nem ahhoz kell bátorság, hogy valaki ebben a hangulatban az utcára hívjon pár tízezer embert, vagy akár százezret, mondani egy harcias beszédet. Ugye nem gondolják, hogy bármikor ne menne ez nekem. Ahhoz kell ilyenkor bölcsesség, hogy inkább nyugtassuk a kedélyeket" - fogalmazott, hozzátéve: ő az ország nyugalmát tartja szem előtt.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz megkapta az engedélyt a március 15-i, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartott nagygyűlésre, Gyurcsány Ferenc közölte: "lelkük rajta".

Navracsics Tibor, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője miskolci sajtótájékoztatóján azt mondta: "örömmel hallottam Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát". Az egész Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nevében mondhatom, hogy örülünk annak, hogy Gyurcsány Ferenc végre a békés megoldás mellett teszi le a garast, és nem hiszterizálja tovább a magyar közéletet - tette hozzá.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását