2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna

Charlie, noha a szokott időben érkezett meg a Somogy megyei Vörsön évek óta "bérelt" lakhelyére, ezúttal elkésett. A falu hűséges gólyája éveken át elsőségéről volt híres, és arról, hogy a helybeliek megfigyelése szerint: ha megjön Charlie, vele a tavasz
2008. február 27. szerda 07:11 - Hírextra

Az időjárásra most sem lehet panasz, s az sem vethető a falubeliek körében megbecsült és szeretett gólya szemére, hogy útközben elidőzött volna: most is az előzetes várakozásoknak megfelelően érkezett.

Sokáig napra pontosan február 26-án szállt le megszokott fészkére, a polgármester ablakával szemközti villanyoszlopra. Most is ekkor, 26-án, kedd reggel vette észre az ablakából a fészket kémlelő elöljáró.

Az elsőséget mégsem ő, hanem egy, a Veszprém megyei Tüskevárra a szokottnál is korábban visszatért társa vívta ki. A Magyar Madártani Egyesület jelentése szerint ott már február 13-án örülhettek a tavasz hírnökének.

A Kis-Balaton szomszédságában fekvő Vörs lakói, ha kissé bánkódtak is a hír hallatán, a világért sem haragudtak a szinte védjegyként számon tartott madárra. Inkább azért aggódtak, hogy egészségesen visszatérjen. Jöttéről kora délelőtt már mindenki értesült a faluban.

Charlie, mint oly sok éve, most is egyedül tért vissza, s azonnal nekilátott a fészek rendezésének. Párja később, a tavaszi nagytakarítást után érkezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását