2024. május 7. - Gizella

Félreértett nagykövet?

Egyes magyar híradások és kommentárok félreértelmezték April H. Foley nagykövet szavait, amikor az állították, szombaton azt mondta: "elvárja", hogy Magyarország elismerje Koszovó függetlenségét - közölte az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége az MTI-
2008. február 27. szerda 07:07 - Hírextra

A követség emlékeztet: April H. Foley a közelmúltban Clevelandben tett üzleti promóciós útja során több nyilvános előadást tartott. Az egyik ilyen előadás után a nagykövetet megkérték, hogy jellemezze az Európai Unió országainak Koszovó függetlensége kinyilvánításával foglalkozó bejelentéseit.

A nagykövet világossá kívánja tenni, hogy az Egyesült Államok és Magyarország szoros konzultációkat folytat erről az ügyről, és széles körben egyetért a Nyugat-Balkán hosszú távú stabilitása biztosításának szükségességéről, valamint arról, hogy az egész régiót be kell vonni az euro-atlanti közösségbe - olvasható a közleményben.

"Várakozásaink szerint Magyarország olyan lépést tesz, amely összhangban van a Koszovóra vonatkozó nyilvános állásfoglalásokkal" - zárul az írás.

Az MTI szombaton a washingtoni irodájába eljuttatott beszédszöveg alapján idézte April H. Foleyt, aki Clevelandben szó szerint a következőket mondta: "Koszovó függetlenségének elismerésével mi a Balkánon folytatott hosszú stabilizációs missziónk beteljesítésén dolgozunk. Reméljük és elvárjuk, hogy Magyarország csatlakozik hozzánk Koszovó függetlenségének elismerésében, ami Bush elnök egységes, szabad és békés Európáról alkotott víziójának része".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását