2024. május 5. - Györgyi

Győzelem Tajvan ellen

Az Európa-bajnok magyar női asztalitenisz-válogatott alig több mint egy óra alatt 3-0-ra legyőzte Tajvant a kantoni asztalitenisz csapat-világbajnokság B csoportjának zárófordulójában, ezzel csoportmásodikként került a legjobb 12 közé.
2008. február 27. szerda 09:02 - Hírextra
Téglás Péter együttese magyar idő szerint délután fél 2-kor már a nyolc közé jutásért áll asztalhoz. A magyarok ellenfelét 9:40 órakor sorsolják ki.

A világbajnoki ezüstérmes Szingapúr ellen pihenő Tóth Krisztina kezdett Tajvan ellen, s 3-1-re győzött egy olyan mérkőzésen, ahol vetélytársa Lu Jü-feng (Lu Yu Feng, a világranglistán 102.) olykor alaposan megnehezítette a magyar klasszis dolgát. Tóth azonban a legmelegebb helyzetekben is uralta a mérkőzést, melynek legizgalmasabb szakasza a záró, negyedik szett volt. Lu itt közel állt ahhoz, hogy kiegyenlítse riválisa 2-1-es játszmaelőnyét, de a vb-n eddig százszázalékos produkcióval előrukkoló Tóth 12:10-re nyerte ezt a szettet, s máris a magyar válogatott jutott előnyhöz.

A folytatásban Póta Georgina olyan parádés játékkal rukkolt ki, hogy még a szakemberek is csodálták a Statisztika fiatal tehetségének megoldásait. Huang Hua (Hwang Hwa, 64.) ugyan mindennel megpróbálkozott, többször is kiszorította az asztal mellől Pótát, de kísérletei rendre kudarcba fulladtak. Póta messziről is remekül pörgetett, s 3-0-ra nyerte ezt a találkozót.

A magyarok harmadik embere, Lovas Petra sem rontotta el a rá kiszabott feladatot. Csang Csing (Chang Ching, 124.) ellen az első két szettet könnyedén, a negyediket pedig hatalmas csatában nyerte meg, miközben a tajvani csak a harmadik játszmában könyvelhetett el részsikert. Magyarország tehát 3-0-ra verte Tajvant, és a látottak alapján a csapat bizakodva várhatja a délutáni nyolcaddöntőt.

Téglás Péter elmondta, hogy nagyon büszke a lányok eddig nyújtott teljesítményére. A nyolcaddöntőről szólva annyit jegyzett meg, hogy Észak-Koreát és a két kínaival felálló hollandokat lenne jó elkerülni.

Asztalitenisz csapat vb, nők, Divízió 1, B-csoport, 5. forduló:
Magyarország-Tajvan 3-0
 

Tóth Krisztina-Lu Yun Feng 3-1 (2, -3, 6, 10)
Póta Georgina-Hwang Hwa 3-0 (9, 5, 11)
Lovas Petra-Chang Ching 3-1 (2, 7, -9, 9)

A férfi válogatott magyar idő szerint 9:30 órakor Svédország ellen mérkőzik. Amennyiben Harczi Zsolt együttese nyer, akkor a 13-24. helyért folytatott versenyfutásban kiemelt lesz, és jó eséllyel pályázik az 1. osztályban maradásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását