2024. április 28. - Valéria

A minőségi bulvárírásért

A minőségi bulvár mellett tör lándzsát a Magyar Író Akadémia, Árpa Attila, Hadas Krisztina, Jáksó László, Kolosi Péter, Murányi Marcell, Ómolnár Miklós, Pallagi Ferenc, Radnai Péter, Szabó Patrícia és Uj Péter.
2008. február 27. szerda 11:53 - Hírextra
A bulvár nem egyenlő a szeméttel, az igénytelenséggel, hanem ez a műfaj egyszerűen csak másfajta kommunikációs stratégiát használ, mint a média egyéb szegmensei. Ha a bulvár nagyon sokak kenyere, legfőbb tájékozódási forrása, akkor még több figyelmet kell szentelni a szakmai-nyelvi igényességére.

A bulvár térhódításával nő a jelentősége annak, hogy a bulvárt ne azonosítsuk az igénytelenség fogalmával. Ha a bulvár nagyon sokak kenyere, legfőbb tájékozódási forrása, akkor még több figyelmet kell szentelni a szakmai-nyelvi igényességére. Arra hogy kiváló szakemberek legyenek, akik előállítják. A Magyar Író Akadémia piacvezető médiumok közreműködésével Minőségi bulvár mesterkurzust indít márciustól, ahol a résztvevők elsajátíthatják a bulvár újságírás legfontosabb technikáit.

Eddig a bulvár témában induló szakirányos képzések elhanyagolható számban működtek hazánkban. A kurzus szervezői és oktatói egyaránt azt vallják, hogy a bulvár nem egyenlő az ócskasággal. Bulvár az, ami érdekes, nagy tömeg érdeklődését szolgálja. Szórakoztatni akar, és ezért választja témáit a különösség szférájából, és dolgozza fel azokat közérthetően.

Természetesen a bulvárhoz hozzá tartozik az is, hogy a sztárok hétköznapi történeteit tartja a legérdekesebbnek. Ha megnézzük a klasszikus mítoszokat, azok legjelentősebb sztorijai is hétköznapi történetek. A hétköznapiság ugyanis könnyebben befogadható, így válik a sztárok világa egyfajta mítoszpótlékká. Ma az Olimposz istenei helyett Madonnát és Brad Pittet látjuk az égbolton, és ugyanitt vannak a magyar sztárok is.

A minőségi bulvár mesterkurzus hallgatói megismerhetik a bulvárpiac működését, bepillantást nyerhetnek a kulisszatitkokba, így nem csak újságírók, hanem minden bulvárfogyasztó hasznos szellemi kirándulásban vehet részt. A minőségi bulvárral kapcsolatban további érdekességek a www.iroakademia.hu oldalon olvashatóak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását