2024. április 26. - Ervin

Busmanok, Fiala meg egy szomorú szamuráj

A fejükre estek. Nagyon. Van annak ugyanis valami diszkrét bája, amikor a televízió képernyőjén egymásra találnak a magyar televíziózás és a kalahári sivatag bennszülöttei. Harmadik típusú találkozások, amolyan magyar celeb stílusban.
2008. november 22. szombat 16:59 - Gedei Szilárd
A Sztárok a fejükre estek szereplői még mindig Afrikában tartózkodnak, s ha már ott vannak a forgatókönyvírók gondoltak arra is, jusson valami kultúra is a műsor új részeibe. Jutott. Fialáék ugyanis egy ízben például elég közel kerültek az afrikai őslakosokhoz, a Kalahári sivatagban élő busmanokhoz. A busmanok - ők ihlették ugye az Istenek a fejükre estek című nagy sikerű filmet, ami meg ugye a TV2 realitynek csúfolt műsorát - egyébként alapvetően békés népek. A sztárokat is megtűrték maguk mellett, persze könnyű nekik: nincs tévéjük.

Szomorú szamuráj a busmanok kedvence

Na de komolyra fordítva a szót: képzeljük csak el, ahogyan a több mint száz kilós Fekete Laci barátkozni próbál a huszonöt kilós busman sráccal. A kultúrák találkozását egyébként a Pont FM rádió műsorvezetője, Fiala János bírta a legnehezebben - mondjuk ő amúgy is nehezen bírja a körülményeket, na meg persze a társakat is.

- A hatalmas, tomboló viharhangút nagyon nem szeretjük - mondták is az afrikaiak Fekete Lacira. Ugyanis a műsor magyar készítői megkérték az őslakosokat, hogy szavazzanak arról, kit tartanak a legszimpatikusabbnak. Szerencsére ők nem tudnak magyarul, így a Fiala-féle panaszáradatot is kibírták (jaj nincs vécé, jaj nincs vécépapír, jaj nincs semmi - mintha nem is tudta volna, hogy hova megy, mire vállalkozik), persze azért nem is választották meg a legszimpibbnek.

Ezt a címet ugyanis Kozsó szerezte meg, legalábbis a férfi busmanok körében. A törzs tagjai azzal indokolták döntésüket, hogy Kozsó volt az, aki a legkedvesebb volt velük - biztosan elénekelte és eltáncolta nekik a Szomorú szamuráj című örökbecsű nótát. Kozsó persze örült az elismerésnek, de azért ő is fenntartásokkal fogadta a kicsinyke kis kunyhókat, amelyeket lakhelyül szántak a műsor producerei a celebeknek.

Kő az orrban

A női törzstagok pedig egyöntetű döntéssel Bódi Gusztiné Margót választották meg tiszteletbeli busmannak. Ugyan hiteles tolmáccsal nem tudták igazolni, de állítólag azt mondták a kalahárilakók, hogy "nem szeretnek ezek itt lenni, észre sem vesznek bennünket, mi csak azt kedveljük, akinek az orrában csillogó kő van" - s bizony Bódi Margó orrában van. Mármint kő.

A szereplők egyébként nem igazán tudtak azonosulni a puritán körülményekkel, a már említett Fiala mellett a lányok sem igazán találták igazán üdvösnek a busmanok életét. De Oláh Ibolyát és Voksán Virágot is lenyűgözte az afrikai táj - vagyis amit láttak belőle.

Sőt a pletykák szerint Voksán Virágocska és Kucsera Gábor közelebbről is megismerkedett már egymással, mint a busmanokkal. Ezt persze a két fejre esett sztár cáfolja - a mondás azonban a sivatag közepén is mondás marad: nem zörög a haraszt, akarom mondani nem röhög a Fiala, ha a szél nem fújja.

Valahol Afrikában

A magyar celebek egyre beljebb hatolnak Afrikában, s próbálják elérni a nézettséget minden áldott este. A busmanok pedig - vagy a rossz nyelvek szerinti busmanstatiszták - nyugodtan alhatnak esténként. A csapat ugyanis továbbállt, más tájakra tette át a kameraállványt.

Azaz most már más vidékek őslakói ülnek esténként megrémülve a tűz mellett azt találgatva, hogy milyen új állat költözött a közelbe és hallat Fekete Laci horkolás-szerű hangokat...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását