2024. április 29. - Péter

Szili Katalin kívánsága

Szili Katalin arra kér minden felelős politikai erőt, hogy segítsen a politikai párbeszédet, a népszavazást megelőző versengést visszaterelni a higgadt, értelmes és tisztességes mederbe, mert csak ez segíti a polgárokat egy tájékozott, racionális döntés m
2008. február 26. kedd 14:17 - Hírextra

A házelnök szerint a tisztességes kampány erősítheti a polgárok bizalmát a közügyek intézőivel, a politikusokkal, a demokratikus intézményekkel kapcsolatban.

"Mindegy ki kezdte, engem az érdekel, hogy senki se folytassa" - fogalmazott Szili Katalin a népszavazási kampány mostani stílusáról szólva. Véleménye szerint ha komolyan veszik kezdeményezését, a referendumig hátralévő időben tisztességesebb, becsületesebb és kevésbé megosztó politikai verseny részese lehet Magyarország.

Szili Katalin úgy látja, az ország már-már végzetesen megosztott és "szinte kettéhasad a politikai és a pártszimpátiák mentén".

"A gyűlöletstruktúra teljesen kizár minden értelmes párbeszédet, szakmai vitát. A hatalmi harc kíméletlensége olyan mélységekbe züllesztheti a magyar politikát, amely beláthatatlan társadalmi folyamatokat indíthat el" - fogalmazott Szili Katalin.

A házelnök kiemelte: ha a politika valamennyi szereplője abban érdekelt, hogy a társadalom bizalma erősödjön a politikai erők iránt, akkor fellép minden, az írott szabályokkal és etikával össze nem egyeztethető kampányeszközzel szemben.

"Megszólalásom nem a verseny menetébe való beleavatkozás, hanem a tiszta verseny biztosításának egyik eszköze. Házelnökként ennek egyik felelőseként nem versenyzőként szólalok meg, hanem azért, mert a versenyben egyre többször látszik a tiltott anyag használata" - hangoztatta

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását