2024. május 2. - Zsigmond

Rozovszkij Miskolcon

Mark Rozovszkijt, az ismert orosz színházi szakembert látja vendégül március 1. és 4. között a Miskolci Nemzeti Színház - mondta az MTI-nek a teátrum szóvivője kedden.
2008. február 26. kedd 20:09 - Hírextra

Balogh Csilla közölte: a dramaturg, rendező és színész a teátrum meghívására érkezik Miskolcra, ahol megnézi a Legenda a lóról című előadást. Lev Tolsztoj Holsztomer című elbeszélését az orosz színházi szakember alkalmazta színpadra. A miskolci színház társulata Rozovszkij adaptációját - Duró Győző dramaturgiai segédletével - játssza, Krámer György Harangozó-díjas művész rendezésében.

A szóvivő tájékoztatása szerint a művészeti vezető március 1-jén érkezik Magyarországra, és másnap este tekinti meg a Legenda a lóról című előadást, azt követően pedig beszélget az alkotókkal.
Balogh Csilla az orosz művész munkásságát ismertetve elmondta: Mark Rozovszkij a moszkvai Lomonoszov Egyetem újságíró szakán végzett, 1964-ben pedig színházi diplomát szerzett. Még 1983-ban megszervezte mára legendássá vált színházát, amely a Moszkva központjában lévő helyéről kapta nevét: Színház a Nyikitszkij-kapunál. 1985-ben elvállalta a moszkvai egyetem népszerű színháza, a Nas Dom művészeti vezetését. Orpheus és Eurüdiké címmel megalkotta az első szovjet rockoperát, A ló halála című musicaljét pedig játszották a Broadway-n. A 71 éves szakember nevéhez színházi szakkönyvek sora is fűződik - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását