2024. április 25. - Márk

Majomesküvőt tartottak

Mintegy 3000 falusi vett részt egy majompár hindu szertartás szerint tartott menyegzőjén Kelet-Indiában.Dzshumuri, a "menyasszony" öt méter hosszú száriban, virágdíszben jelent meg Orisza állam Ghantesvara nevű falujában még a múlt csütörtökön tartott sze
2008. február 26. kedd 18:40 - Hírextra

A "násznépet" rizzsel, lencsével, hallal és édességekkel vendégelték meg. A majmok a hindu mitológia nagy tiszteletnek örvendő bálványai, de az oriszai majmok házasságán részt vevők azt mondták, hogy háziállatokként tartották őket.

A majomesküvőt a szövetségi állam székhelytől, Bhuvasnesvartól mintegy 200 kilométerre tartották - írta internetes honlapján kedden a BBC. A "vőlegényt", a Manu névre hallgató hároméves majomlegényt bámészkodók százainak szemeláttára kísérték körmenetben a templomba, míg hindu papok himnuszokat énekeltek.

Daitari Das pap elmondta: most először házasított össze állatokat, de ugyanazokat a rítusokat végezte el, amelyeket az emberi házasságkötésekkor szokott. Az "ifjú párt" nászajándékokkal is elhalmozták. Az ara még egy arany nyakláncot is kapott egy helyi üzletembertől.

A két majom, amelyeket gazdáik az esküvőig láncon tartottak, most visszanyerte a szabadságát. Már csak az hiányzik a teljes boldogságukhoz, hogy majomszeretettel is szeressék egymást...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását