2024. április 25. - Márk

Váláspartikat rendeznek a szaúdi nők

Egyre több szaúdi asszony ad nagyszabású partit kizárólag nők számára abból az alkalmomból, hogy sikerült elválnia. Van, aki hatalmas rendezvénytermet bérel, amelyben egyébként lakodalmakat szoktak tartani.
2008. február 19. kedd 17:14 - Hírextra
"Száz meghívókártyát küldtem szét a barátnőimnek és nőrokonoknak" - nyilatkozott az Al-Rijád című lapnak egy 29 éves asszony, aki már nagyon készül megünnepelni, hogy három évig tartó válóper után megszabadult a férjétől.

A 24 éves Navvaf Abdullah elmondta, a házassága olyan volt, mint egy rémálom, és minden ismerősével meg akarja osztani az örömét, hogy végre vége van. "Azért is szervezem a partit, mert meg akarom mutatni, hogy jól vagyok, fiatalnak és szépnek érzem magam és senkinek a részvétére nincs szükségem" - mondta a frissen elvált asszony.

Szaúd-Arábiában az elvált nőknek gyakran nehezebb a dolguk, mint a férfiaknak. Egyedülállóként számos bürokratikus problémába ütköznek, sokan hazaköltöznek a szüleikhez.
A muzulmán királyságban a házasságok 35 százaléka felbomlik. 2002-ben még 19 százalék volt a válási ráta. A közel-keleti arab országban a férfiaknak egyszerre négy feleségük lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását