2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Lerakták a Szent Imre Kórház egyik alapkövét

Lerakták a Szent Imre Kórház rekonstrukciójának második ütemében épülő egyik tömbjének alapkövét kedden Budapesten; a 180 ágyat magába foglaló épület 2010-re készül el 6,2 milliárd forintból.
2008. február 26. kedd 14:37 - Hírextra

Horváth Ágnes szakminiszter az ünnepélyes alapkőletételen elmondta: az egészségügyi reform eljutott abba a szakaszába, amikor már az uniós fejlesztési pénzeket fel lehet használni, utalva a tárcavezető arra, hogy a kórházi tömb építéséhez 3,8 milliárd forint uniós pályázati pénz áll rendelkezésre, 2,4 milliárd forint pedig az Európai Beruházási Bank hitele.

Demszky Gábor főpolgármester azt hangoztatta, hogy a főváros "jól áll" az egészségügyi intézményi fejlesztések területén, azonban, ha a működtetésre nem fordít a kormányzat több pénzt, akkor a rekonstrukciók nem érnek semmit. Megjegyezte: a fővárosi kórházak tavalyi adósságállománya kétmilliárd forint. "A működésre muszáj több pénzt fordítani" - fogalmazott Demszky Gábor, hozzátéve, "ha nincs nővér, elmennek az orvosok, ha válság van ezen a területen azért, mert nincsen pénz, akkor ezek a beruházások önmagukban a célt nem tudják elérni".

László Imre, a fővárosi fenntartású intézmény főigazgatója hangoztatta, hogy a főváros 1998 és 2003 között 8 milliárd forintot költött a kórház fejlesztésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását