2024. április 25. - Márk

Hazugság az ezer forintos vizitdíj

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő, a kisebbik koalíciós párt népszavazási kampányfőnöke szerint tudatos hazugság a Fidesz részéről, hogy 300-ról ezer forintra akarják emelni a vizitdíj összegét.
2008. február 26. kedd 16:03 - Hírextra

A liberális politikus budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, csak pártja, illetve a kormány és az egészségügyi tárca nevében tud nyilatkozni, nem tudja, mit akart Perjés Klára szocialista képviselő, aki egy internetes hírportál szerint elképzelhetőnek nevezte a vizitdíj emelését.
A Békés Megyei Online arról írt, hogy egy megyei jobboldali politikus, Balogh Lajos szerint Perjési egy lakossági fórumon elismerte, lesz vizitdíjemelés. A szocialista politikus ugyanakkor azt nyilatkozta az internetes lapnak, hogy kiforgatták szavait, mert ő általánosságban beszélt az inflációról, amely a gázra, a villanyra és hosszabb távon a vizitdíjra is hatással lehet. A hírportálnak Perjési Klára azt mondta, egyelőre senki nem tudja megmondani, emelkedik-e a vizitdíj mértéke.

Az SZDSZ népszavazási kampányának eddigi fejleményeiről beszámolva Horn Gábor azt mondta, aki igennel szavaz a vizitdíj, a kórházi napidíj, a tandíj eltörlésére, az ócska, álságos ingyenességet szavazza vissza, ami a valóságban soha nem volt Magyarországon.

Az ügyvivő bemutatta a televíziókban hétfőtől látható új szabad demokrata kampányfilmeket, amelyekben tájékoztatása szerint érvekkel kívánják meggyőzni a választókat, hogy nemmel voksoljanak március 9-én. Az egyikben egy felsőoktatási hallgató beszél arról, hogy a tandíj bevezetésével már jogai is vannak az egyetemen, a másik klipben egy idős hölgy szól arról, hogy a kiszámítható vizitdíj jobb, mint a kiszámíthatatlan hálapénz.

Horn Gábor a legsötétebb rákosizmushoz hasonlította Mikola István fideszes egészségpolitikus kijelentéseit, amelyben a volt egészségügyi miniszter Horn Gábor szerint, az "aki nincs velünk, az ellenünk van" jegyében árulóknak minősíti azokat az orvosokat, akiknek eltér a véleménye a Fideszétől.

A liberális politikus ugyancsak az 1950-es évekkel párhuzamot vonva "ÁVH-s technológiáról" beszélt a Hír TV Szabolcs megyei szavazatvásárlásról szóló riportjára célozva. Úgy vélte, "félrevezettek cigány embereket, akik a Lungo Dromhoz, tehát a Fidesz környezetéhez tartoznak".

Kérdésre válaszolva Horn Gábor azt mondta, fogalma sincs arról, mikor fejeződik be a Jüttner Csaba vezette, az SZDSZ-en belüli vizsgálat arról, volt-e csalás a tavalyi liberális elnökválasztáson. Az ügyvivő azt sem tudta megmondani, lesz-e tisztújító közgyűlés, és ha igen, mikor.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Horn Gábor arról számolt be, hogy a kormány nem foglalkozott a gázáremeléssel. Véleménye szerint a gáz fogyasztói ára a világpiaci ár függvénye, és rossz, ha a kettő huzamos ideig eltér egymástól.

A kampányfőnök elmondta, hogy négy hét alatt 160 helyszínen fordult meg az SZDSZ "utazó filmszínháza". Károsnak nevezte azt az "új módszert", ami például Salgótarjánban, Horváth Ágnes szabad demokrata egészségügyi miniszter érkezésekor történt, amikor "az ellenzékhez tartozók megpróbálják megakadályozni a normális párbeszédet".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását