2024. május 2. - Zsigmond

A világ legízletesebb csapvize

Kaliforniában és Kanadában folyik a világ legfinomabb csapvize, legalábbis ezt állapította meg a zsűri azon a nemzetközi vízfesztiválon, amelyet az Egyesült Államokban rendeztek meg.
2008. február 26. kedd 13:18 - Hírextra

A kóstolóval egybekötött 18. Berkeley Springs-i (Nyugat-Virginia) vízversenyen több mint 120 vízféleség versenyzett több kategóriában az elsőségért. Akárcsak egy elsőrendű borversenyen, a vízféleségek palackokban sorakoztak az azokat tesztelő "hivatásos" vízszakértők előtt.

Túlzás azt állítani, hogy a győztesek abszolút világelsők, hiszen "csak" az Egyesült Államok 19 államából, továbbá 9 külföldi országból - egyebek között Új-Zélandról, Romániából, Macedóniából és a Fülöp-szigetekről - érkeztek a versenyre vízminták, amelyeket tisztaságuk, továbbá ízük, illatuk és utóízük alapján mértek össze.

A legjobb ízű csapvíz kategóriájában holtversenyben első helyen végzett a kaliforniai Los Angeles, illetve a kanadai Brit Kolumbiában található Clearbrook város csapvize. Az esemény egyik rendezője elmondta, hogy a Los Angeles-i víz nem először nyer, a helyi szolgáltató mindig kiemelkedő minőségű ivóvizet nyújt.

Az ezüstérmet is megosztva nyerte két termék, méghozzá ugyanazokból a térségekből: a kaliforniai Desert Hot Springs, valamint Montrose vize Brit Kolumbiában. A harmadik, negyedik és ötödik helyezett amerikai lett: a Vermont állambeli Rutland, a missouri Independence, valamint az ohiói Montpelier vize. Ugyancsak érmeket osztottak a több száz érdeklődőt vonzó hét végi eseményen egyebek mellett a szénsavas és szénsavmentes palackozott vizek, valamint a tisztított vizek kategóriájában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását