2020. július 13. - Jenő

A Fidesz még mindig Gyurcsányt piszkálja

A Fidesz-KDNP szerint valami nagyon nem stimmel Gyurcsány Ferenc pénzügyei körül, ezért arra kéri a DK elnökét, hogy segítsen eligazodni "zavaros vagyonnyilatkozatában" - mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a kormánypártok nevében csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
2020. február 6. csütörtök 16:33 - HírExtra

    A politikus úgy fogalmazott, "eddig is tudtuk, hogy Gyurcsány Ferenc igen gazdag ember, aki a privatizáción lett milliárdos, és néhány millió forint neki nem tétel". "Azért most mégis meglepődtünk, mert csak úgy ki és be is röpködnek milliárdok és százmilliók Gyurcsány életében" - tette hozzá.

    Nacsa Lőrinc felidézte, Gyurcsány Ferenc kétmilliárd forint osztalékot vett fel az Altusból, 641 millió forintért vásárolt értékpapírt, tavaly 225 millió forint foglalót fizetett ki egy titokzatos ingatlanért, a "bevételeiből pedig egymilliárd forintnak egyszerűen nyoma veszett, nem lehet követni, mire és hol költötte el".

    A kormánypárti politikus szerint ez azt jelenti, hogy Gyurcsány Ferenc havi 23 millió forintot költ el valamire. A kérdés az, hogy mire, a Fidesz-KDNP pedig azt szeretné, ha ezt a DK elnöke tisztázná - mondta.

    Nacsa Lőrinc kérdésre ízléstelennek, a nőket és az édesanyákat sértőnek nevezte Jávor Benedeknek azt a bejegyzését, amellyel Novák Katalin államtitkárt, a Fidesz alelnökét támadta. Hangsúlyozta, Jávor Benedek gyűlöletkeltő, alpári és közönséges bejegyzésével méltatlanná vált arra, hogy Budapestet képviselje egy brüsszeli irodában, Karácsony Gergely főpolgármestert ezért arra kérik, hogy tartsa be a tisztességes városvezetésre vonatkozó kampányígéretét, és hívja vissza pozíciójából Jávor Benedeket.

    A kormánypárti politikus újabb kérdésekre azt mondta, a baloldal elképesztő hangnemet enged meg magának az elmúlt időszakban. Nem olyan régen Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester "rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, heteroszexuális, keresztény magyar embereket", most pedig Korózs Lajos szocialista képviselő Horváth László fideszes képviselőt "minősítgeti, és ezzel tovább szítja egyébként a gyöngyöspatai romák között a feszültséget" - fejtette ki Nacsa Lőrinc.

A fideszes politikus nem ejtett szót arról, hogy Mészáros Lőrinc miként válhatott az ország leggazdagabb emberévé néhány röpke év alatt.

Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását