2024. április 24. - György

Hagyó Miklós a BKV Zrt. Paraméterkönyvéről - közlemény

A főpolgármester-helyettes Dancs Gábor közlekedési tanácsnok urat felkérte a "Paraméterkönyv II." munkaanyagának személyes egyeztetésére és véleményezésére.
2008. február 25. hétfő 11:27 - Hírextra
A főpolgármester-helyettes Dancs Gábor közlekedési tanácsnok urat felkérte a "Paraméterkönyv II." munkaanyagának személyes egyeztetésére és véleményezésére.

Hagyó Miklós, a területet koordináló főpolgármester-helyettes a mai napon illetékességből felkérte Dancs Gábort, a főváros közlekedési tanácsnokát, hogy a BKV Zrt. "Paraméterkönyv II." szakmai munkaanyagát kidolgozó vezetőivel közösen - azok meghívására - vegyen részt a munkaanyag további széleskörű egyeztetésein, s az ügyben a vállalat menedzsmentje által vállalt folyamatos és részletes tájékoztatásról számára összefoglaló értékelést adjon.

Hagyó Miklós Dancs Gábor úrral egyetértve felkérte a BKV Zrt. vezetését, hogy a tanácsnok urat a "Paraméterkönyv II." munkaanyagával kapcsolatos valamennyi szakmai egyeztetésre hívja meg, s a megbeszélések részleteiről folyamatosan tájékoztassa.

A főpolgármester-helyettes azt kérte Dancs Gábor közlekedési tanácsnoktól, hogy folyamatosan tájékoztassa az egyeztetéseken felmerült kérésekről, kérdésekről, észrevételekről, s a BKV e területét irányító Somodi László vezérigazgató-helyettessel egyeztetve foglalja is össze, véleményezze számára a felmerült objektív, szakmailag is megalapozott javaslatokat.

Hagyó Miklós emlékeztetett a Főpolgármesteri kabinet - Dancs Gábor és Somodi László jelenlétével zajló - legutóbbi ülésén elhangzottakra, amelyen "Paraméterkönyv II." munkaanyagát a Főváros vezetése is megismertette. Ezen az ülésen többek közt az illetékes BKV Zrt. Igazgató Tanácsának elnöke, Tótfalusi György tájékoztatta a kabinetet a cég, az Igazgató Tanács egyhangú döntése alapján meghatározott jelenlegi költségvetési kereteiről. A vállalat biztonságos működése érdekében ezek a Paraméterkönyv tervezésének szempontjai között szerepelnek. Dancs Gábornak a Zrt. Felügyelő Bizottságának tagjaként természetesen részleteiben és folyamatában is ismertek a gazdasági társaság vezetőinek döntési keretei, így teljes információ birtokában tud részt venni az egyeztetéseken.

A főpolgármester-helyettes ismételten felhívta Dancs Gábor úr és Somodi László úr figyelmét a készülő Paraméterkönyvvel kapcsolatos alapvető elvárására. "A BKV Zrt. adott lehetőségein belül, a Paraméterkönnynek nem politikai, ha nem a lehető legjobb szakmai anyagnak kell lennie. Olyannak, amely széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetéseken alakul ki, s amely messzemenően szem előtt tartja a fővárosi lakosság érdekeit"- fogalmazott a főpolgármester-helyettes.

Hagyó Miklós örömét fejezte ki, hogy Dancs Gábor közlekedési tanácsnok úr feladatát ellátva, elfogadta a felkérését, vállalta a folyamatos egyeztetést és tájékoztatást.

Somodi László, a BKV Zrt. szakmailag felelős vezérigazgató-helyettese újra megerősítette: a most egyeztetésekre kerülő Paraméterkönyv II. munkaanyaga a vállalat adott lehetőségein belül a lehető legjobb szakmai tervezet.

A vezérigazgató-helyettes azt is elmondta, hogy a tavaly elkészült "Paraméterkönyv I." munkaanyagát széleskörű társadalmi és civil és szakmai egyeztetés követte. Ezt követően a II. munkaanyag összeállításában a BKV Zrt. szakembereinek mások mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Kara, a Közlekedéstudományi Intézet Kht., a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft., valamint a Budapesti Műszaki Főiskola s a Közlekedésinformatikai és Telematikai Egyetemi Tudásközpont is partnere volt. A BKV vezetői tájékoztatták Hagyó Miklóst arról is, hogy a Zrt. menedzsmentje a hagyományokat követve az előző hétvégén a www.bkv.hu oldalon a II. munkaanyagot is nyilvánosságra hozta, a széleskörű nyilvánosság biztosítása és a széleskörű egyeztetés hatékonyabbá tétele érdekében.

Hangsúlyozta, hogy a főváros lakossága - az eddigi egyes sajtóhírekkel ellentétben - objektíven megismerheti és véleményezheti a szakmai anyagot.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását