2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A kommunizmus áldozataira emlékeztek mintegy ötvenen hétfőn Debrecenben Melocco Miklósnak a Nagyerdőben lévő 1956-os szobránál. A Fidesz, a Pofosz és a Nagy Imre Társaság helyi csoportjai által szervezett ünnepségnek az a Horváth Béla volt a szónoka, aki
2008. február 25. hétfő 17:09 - Hírextra
Azóta minden év február 25-én, Kovács Béla országgyűlési képviselőnek, a kisgazdapárt országos főtitkárának, a szovjet hatóságok általi 1947-es letartóztatásának a napján van a megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatairól.

A gyász egyetemessége és a nemzeti megbékélés érdekében szükséges, hogy a túlélők és a felnövekvő új magyar generáció megemlékezzen a kommunizmus áldozatairól, akiknek a számát a világban mintegy százmillióra becsülik - mondta Horváth Béla.

A szónok idézte Margaret Thatcher angol konzervatív miniszterelnököt, aki azt mondta: "a kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik".

E gondolatot folytatva Horváth Béla utalt a kommunisták átváltozásaira, akik - szavai szerint - ma is itt vannak közöttünk.

"Vannak ifjú kommunisták, akik beköltöznek a budai Szemlőhegyi úti villába (...), vannak ifjú kommunisták, akik furfangos módon balatoni, vízparti házhoz jutnak (...), szép számmal vannak ifjú kommunisták, akik ma már államtitkárok, miniszterek, bankvezetők, topmenedzserek (...), a nemzeti vagyon széthordásakor azonnal megjelenő ,+keljfeljancsik,+" - mondta Horváth Béla a debreceni megemlékezésen.

A kommunizmus áldozatainak világnapja debreceni rendezvényének résztvevői az áldozatok emlékére koszorúkat, virágokat helyeztek el az 1956-os szobor talapzatánál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását