2024. május 12. - Pongrác

Ártatlan rendőröket vádol az ügyészség

Bizonyíthatóan ártatlan rendőröket vádolt meg az ügyészség a 2006 október 23-iki tömegoszlatás során okozott súlyos testi sértések miatt a Magyar Nemzeti Bizottság (MNB) 2006 szerint.
2008. február 24. vasárnap 18:19 - Hírextra

Gonda László, a Kossuth téri tüntetőket tömörítő szervezet ügyvivője vasárnap sajtótájékoztatón Budapesten elmondta: három különböző, köztük rendőrségi forrásból szerzett dokumentum bizonyítja, hogy nem a megvádolt rendőrök felelősek a tömegoszlatás során okozott súlyos sérülésekért, amelyek következtében többen is maradandó károsodást szenvedtek.

Gonda László állítása szerint azok a rendőrök, akiket a Központi Nyomozó Ügyészség megvádolt, és akiknek tárgyalása március közepén lesz a Fővárosi Bíróságon, vétlenek a súlyos sérülések okozásában, és ezt az ügyészség munkatársai és a rendőri vezetők is tudják. Úgy vélekedett: azért vádoltak meg ártatlan rendőröket, hogy ne derülhessen ki a valódi vétkesek neve.

Az MNB 2006 ügyvivője közölte: bizonyítani tudják, hogy kik voltak azok a rendőrök, akik 2006 október 23-án gumilövedékkel lőttek a tüntetők közé, és a volt rebiszes rendőrök neveit még a tárgyalás előtt nyilvánosságra hozzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását