2024. április 25. - Márk

Őrizetbe vették az Il Ferro másik volt tulajdonosát is

Őrizetbe vették szerdán a pénzügyőrök az Il Ferro Kft. másik volt tulajdonosát is, aki ellen nemrég adtak ki elfogatóparancsot - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-t.
2008. február 27. szerda 20:04 - Hírextra

Sipos Jenő emlékeztetett arra is, hogy egy héttel ezelőtt, csütörtökön már őrizetbe vették az Il Ferro egyik tulajdonosát.

A most őrizetbe vett egykori cégtulajdonos, V. Mátyás, az Il Ferro Kft. egyik vezetője ellen számvitel rendjének megsértése, sikkasztás, csalás és pénzmosás gyanúja miatt adtak ki elfogatóparancsot.
Az elfogott kihallgatása megtörtént, a nyomozás tovább folyik - tette hozzá a szóvivő, jelezve azt is, hogy V. Mátyás továbbra is őrizetben marad.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága az Il Ferro Kft. tevékenységével kapcsolatban 2007 július közepén indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, számviteli rend megsértése miatt.

A nyomozás eredményeként olyan bizonyítékokat sikerült beszerezni, amelyek alapján a nyomozást kiterjesztették további bűncselekményekre, így sikkasztásra és csalásra is.

A rendelkezésre álló adatok szerint a kft. vezetői tevékenységük során az ügyfeleik által befizetett összegek jelentős részét különböző módszerekkel kivonták a gazdasági társaság vagyonából, majd banki tranzakciókat követően az elkövetők és segítőik minden esetben készpénzben felvették azt, majd sajátjukként rendelkeztek vele.

A ügy előzménye, hogy az autóreklámokkal foglalkozó cég autósokkal kötött szerződéseiben azt vállalta, hogy havi 40-50 ezer forint reklámozási juttatást fizet számukra a gépkocsikon elhelyezett matricákért. Az autósoknak ezt megelőzően több százezer forintos úgynevezett regisztrációs díjat kellett a cégnek befizetniük.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását