2024. május 14. - Bonifác

Öt helyen is választunk ma

Öt helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást az országban: a főváros VI. kerületében, illetve Albertirsán, Körmenden és Mezőtúron önkormányzati képviselőt, míg Szápáron polgármestert választanak. Ebben az önkormányzati ciklusban ezek lesznek az utolsó időközi megmérettetések.
2010. március 28. vasárnap 10:26 - HírExtra
A Pest megyei Albertirsán és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron lemondás miatt kell időközi választást tartani, Budapest VI. kerületében és a Vas megyei Körmenden pedig elhalálozás miatt lesz voksolás. A Veszprém megyei Szápáron polgármestert választanak, mivel a település eddigi vezetője januárban elhunyt.

Szavazni reggel hat órától este hétig lehet, a kampánycsend is a szavazókörök bezárásáig van érvényben.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén ugyanakkor megállapította: a vasárnapi terézvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás kampánycsendje nem vonatkozik az országgyűlési választás kampányára.

A választási törvény értelmében az általános választások évében április 1-je után már nem lehet időközi választást tartani, tekintettel a közelgő őszi önkormányzati megmérettetésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását