2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesz válaszokat vár

A Fidesz sürgős választ vár az ügyészségtől, Veres Jánostól, illetve a pénzügyminiszter kampányfőnökétől, Tóth Viktortól arra a kérdésre, hogy mit kívánnak tenni a napokban kirobbant, két szavazatvásárlásra utaló telefonbeszélgetési ügy tisztázása érdekéb
2008. február 24. vasárnap 15:04 - Hírextra

A napokban készült beszélgetések közül az egyik a 2006-os kampányt, a másik pedig a mostani népszavazási kampányt érinti.

Balsai István sajtótájékoztatón elmondta: a beszélgetések szereplői a Veres János pénzügyminiszter nyírbátori székhelyű választókerületének kampányában részt vett illetve részt vevő kisebbségi vezetők, a pénzügyminiszter kampányfőnöke, illetve egy olyan újságíró, aki a pénzügyminiszter kampányfőnökeként mutatkozott be az egyik kisebbségi képviselőnek.

Az ellenzéki politikus elmondta: az egyik telefonbeszélgetésben a kisebbségi helyi képviselő arról számol be a Veres János kampányfőnökének hitt személynek, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy az általa képviseltek ne vegyenek részt a március 9-ei népszavazáson. A beszélgetés során utalás van arra, hogy az embereket bizonyos összeggel megvesztegették 2006-ban, s hasonló megoldás felmerül most is.

Balsai István szerint ez a beszélgetés "nagyon erősen igazolja azt a hosszú idő óta fennálló vélekedést, hogy (...) a választások tisztasága néhol megkérdőjelezhető".

A Fidesz a történtek miatt azt kérdezi: "mit kíván tenni az ügyészség (...) a 2006-ban lezajlott, legalább is a kisebbségi önkormányzati képviselő szerint lezajlott választási ügy kapcsán". Hozzátette: kérdés az is, mint jelentenek pontosan a beszélgetésben elhangzott 70-es és 30-as számok.
"Várjuk sürgős válaszát az ügyészségnek" - közölte, majd hozzátette: nem a kampányfőnöknek magát kiadó újságíró ügyében kell nyomozni.

Közölte: arra is várják a választ az ügyészségtől, hogy milyen eljárást indított már meg, illetve milyen eljárást kíván sürgően megindítani ebben az ügyben.

De választ vár az ügyben a Fidesz Tóth Viktortól és magától Veres Jánostól is a beszélgetés tartalma miatt - mondta a képviselő, majd közölte: Veres Jánostól arra várnak választ, tud-e arról, mit ténykednek a nevében választókerületében, volt-e tudomása a történtekről 2006-ban. Azt is szeretnék tudni - tette hozzá - most, hogy tudomást szerzett a történtekről, mit kíván tenni a tisztázás érdekében.
A fideszes politikus egy másik nyilvánosságra került beszélgetésről szólva azt mondta: itt már ténylegesen Tóth Viktor és egy másik önkormányzati képviselő beszél a március 9-iki kampányról, arról mi a teendő.

Ebben elhangzik, hogy "kellene egy kis dohány is", ami - jegyezte meg Balsai István - "nem a cigaretta, gondolom".

Ennek kapcsán a Fidesz azt kérdezi az ügyészségtől, "mit kíván tenni ennek a nyilvánvalóan választási visszaélésre utaló magatartásnak a megelőzésére, (...) elkerülése érdekében".

Természetesen a Fidesz választ vár Tóth Viktortól is a "dohánnyal" kapcsolatos kijelentésre.

Ugyanebben az ügyben Veres Jánostól az szeretnék megtudni, van-e tudomása arról mik történnek választókörzetében a népszavazást megelőzően - közölte Balsai István.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 25. 18:40
Balsai István ez ügyben vállalt szerepe gyalázatos!
Ma reggeli beszélgetése a Reggeli gyors c. műsorban teljesen nyilvánvalóvá tette azt, hogy koncepciós ügyről van szó.
A Fidesz folyamatosan túllő a célon, gátlástalan kampányuk undorító!
nyugdijas
2008. február 24. 15:33
Minden amit elérnek hazugság,csalás és ezek valamilyen formája.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását