2024. április 29. - Péter

Valamit elvitt a víz

Nem okozott vízminőségi problémát a Tiszán és a Bodrogon, a vízen úszó szemét látványától eltekintve, az ukrán Ung folyó áradása miatt bemosódott hulladékszennyezés - mondta az MTI-nek csütörtökön Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Ví
2007. december 6. csütörtök 13:13 - Hírextra
A figyelőszolgálat jelentése alapján a Bodrogon 25-30 kilométeres hosszban, 40-50 százalékos fedettséggel, míg a Tiszán a folyó sodorvonalában 5-15 méternyi szélességben, 5-10 százalékos fedettséggel, hasonló hosszúságban vonult, illetve vonul le a szemét.

"A hulladék - lehetőség szerinti - eltávolítására a Kiskörei Vízlépcsőnél a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Kötikövizig) szerdán 14 órától harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el - közölte Csont Csaba.

A szennyezés vége csütörtökön reggel a tiszalöki vízlépcső alatti, míg az eleje Tiszaújváros térségében lévő folyószakaszon volt.

A hulladékszennyezés előzményeinek kapcsán közölte: a szlovák vízügyi szakemberek keddi tájékoztatása szerint az Ung folyó áradása következtében ukrán területen uszadék és kommunális hulladék - elsősorban műanyag flakon - mosódott a folyóba, a szennyeződés kedden elérte a Bodrogot, szerdán a reggeli órákban pedig a Tiszát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását