2024. április 19. - Emma

Medvegyev máris a panoptikumban

Máris elkészült Dmitrij Medvegyev első szobra Oroszországban - igaz, viaszból.Már senki nem kételkedik ugyanis abban, hogy a március 2-án tartandó elnökválasztás nyomán a Vlagyimir Putyin elnök által támogatott Medvegyev foglalhatja el az elnöki bársonysz
2008. február 24. vasárnap 14:57 - Hírextra

A szentpétervári Panoptikumban is így gondolják: már ki is állították a Medvegyevet ábrázoló viaszfigurát, méghozzá Vlagyimir Putyin és Anatolij Szobcsak legendás szentpétervári polgármester - Putyin volt professzora és főnöke, egyben Medvegyev volt főnöke - társaságában: mind a jelenlegi, mind a jövendő elnök Szobcsak polgármestersége idején, a helyi önkormányzatnál indult el a hatalom felé vezető úton.

Egy ilyen viaszfigura elkészítése majd fél évet vesz igénybe, mert előbb agyagból formálják meg, aztán gipszbe öntik, s csak erről készülhet el a viaszfigura. Ezért aztán a múzeum óvatos volt: először hozzákezdtek minden számításba jövő utódhoz, csak akkor "tették jégre" a többieket, amikor Putyin bejelentette, hogy Medvegyevet támogatja. Az alakot az interneten talált fotók és adatok alapján mintázták meg.

A három előkelőség igen népszerű a múzeum látogatóinak körében, folyton fényképezkednek velük.
Mi több, Putyint, Szobcsakot, és most már Medvegyevet is házhoz lehet "hívni" bármilyen rendezvényre. Egy ilyen "vizit" jutányos áron megrendelhető, bár a szerelés, csomagolás és szállítás költsége - a figurákat ugyanis szétszerelt állapotban, ládákban szállítják a megrendelőhöz, s ott állítják újra össze - végül tetemes összeget tehet ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását